• 瀏覽: 33,205
  • 回覆: 281
  • 追帖: 1
+9
引用:
原帖由 沙頭角原住民 於 2019-7-21 05:13 PM 發表

民主的確是小數服從多數,但好多國家已經發覺公投會乃野,而最可行就系代表制,即選民選出來的去代表民眾,比較容易執行,減小混亂,但一樣會出現種票,買票,呃票(阿扁事件)等不公平

一句話,如果民主可以興國,幾時輪到中國起飛?應該系臺灣反攻大陸成功,菲律賓家庭請香港女人做女傭

#臺灣同菲律賓都系上世紀成功擺脫獨裁,成功改變為民主社會,但菲律賓毫無起色,國民醒了,放下身份,出外打工謀 ...
講的啱,但香港所謂民主系輸打贏要,所以的暴徒不得人心,個日200幻上街系卑人騙以為香港要變天。其實真正想變天系個千幾個暴徒

引用:
原帖由 沙頭角原住民 於 2019-7-21 06:30 PM 發表

應該攬炒,投俾新人,呢班趴街吸血鬼,吸夠老百姓血汗啦
我投卑建制派,泛民整日講大話呃人

如果政府和中央號召,我必出動。

今晚元朗好多白衣人企係元朗迎戰

引用:
原帖由 Bambooooo 於 2019-7-21 09:11 PM 發表
今晚元朗好多白衣人企係元朗迎戰
班連登邊敢去元朗?

引用:
原帖由 ypcathychung 於 2019-7-21 09:13 PM 發表

班連登邊敢去元朗?
敢來肯定翻唔出去,元朗義士好兇狠

引用:
原帖由 沙頭角原住民 於 2019-7-21 05:13 PM 發表

民主的確是小數服從多數,但好多國家已經發覺公投會乃野,而最可行就系代表制,即選民選出來的去代表民眾,比較容易執行,減小混亂,但一樣會出現種票,買票,呃票(阿扁事件)等不公平

一句話,如果民主可以興國,幾時輪到中國起飛?應該系臺灣反攻大陸成功,菲律賓家庭請香港女人做女傭

#臺灣同菲律賓都系上世紀成功擺脫獨裁,成功改變為民主社會,但菲律賓毫無起色,國民醒了,放下身份,出外打工謀 ...
師兄好文
破壞社會穩定唔系爭取民主既方法,只會越來越遠

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-7-21 09:07 PM 發表

人人怕無自由,帶著資金移民走,得返你d窮人食到政府破產,好呀!
咁你幾時走

擺明啦,你有本事反擊??

引用:
原帖由 gofreego 於 2019-7-21 04:30 PM 發表
係大部份人都唔想花時間在呢D人/事上,香港人真係有家庭有承擔的,只想好好生活照顧好家庭屋企人... 君不見搞事的、一係無事生產的、一係有少少錢唔憂食住只追求虛無飄渺的民主西嗎? ...
暴黃廢大刀低收入低知識低EQ,不事生產、人生失敗者,支持佢地斑愚民、大刀是教協洗腦下的學者教C
貼牆班廢黃全刀糸失學、讀書差嘅
仲有一班糸只睇毒果、毒媒體、冇反大陸、高不成低不就的老鬼
剩下一班收錢反共反港人⋯⋯

有人比錢佢地搞事 真係無計喎!

引用:
原帖由 沙頭角原住民 於 2019-7-21 06:28 PM 發表

最著數,其實香港老百姓不需要愛國,愛港就得,所以我地依然可以評論祖國,不過要屬實,造謠就唔得

祖國不需要香港上交收入,不需要香港人參軍,不需要香港人在香港守大陸法,當然,如果你返左大陸,當然要守法啦,無人逼你去玩去大陸打工的,唔通你在大陸殺死人,都當你無罪?

就算大陸杯葛臺灣,小左國內人去遊行,亦無人妨礙香港人去臺灣玩,香港可以話非常自由

不過民主事實系差小小,應該再慢慢 ...
暴徒今日記得唔好犯法

Ironman 最新高科技, 消滅暴徒

https://www.discuss.com.hk/viewt ... amp;utm_source=copy

畀人錄咗片,基本上死得,

熟朋友就send卑佢地救一救,其它暴徒就由得佢地仆街算了。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]