• 瀏覽: 33,238
  • 回覆: 281
  • 追帖: 1
+9
引用:
原帖由 沙頭角原住民 於 2019-7-21 06:28 PM 發表

最著數,其實香港老百姓不需要愛國,愛港就得,所以我地依然可以評論祖國,不過要屬實,造謠就唔得

祖國不需要香港上交收入,不需要香港人參軍,不需要香港人在香港守大陸法,當然,如果你返左大陸,當然要守法啦,無人逼你去玩去大陸打工的,唔通你在大陸殺死人,都當你無罪?

就算大陸杯葛臺灣,小左國內人去遊行,亦無人妨礙香港人去臺灣玩,香港可以話非常自由

不過民主事實系差小小,應該再慢慢 ...
師兄尾2果句唱K真定假 ? 小弟笑左出黎

引用:
原帖由 big3624 於 2019-7-21 05:46 PM 發表
各位良好市民見口罩狗出現就用手機影低佢地樣貌衣著!!!

有乜事可以向警方提供資料,捉拿暴民!!!

暴民擾18區,齊心驅暴民,自己社區自己救!!!!

認住犯民議員下次咪投票畀佢!!! ...
應該攬炒,投俾新人,呢班趴街吸血鬼,吸夠老百姓血汗啦

引用:
原帖由 沙頭角原住民 於 2019-7-21 02:18 PM 發表
示威暴徒到處搞連膿腸,仲話明拆一貼十,于是只有伶仃的街坊去出手,以一敵百,而大家基本在食花生

宏觀元朗,主動宣戰,而暴徒所謂的圍攻元朗行動,放完屁,就影都無

究竟,暴徒越來越惡,是不是因為我們自身的懦弱 ...
無理由叫市民出來打鬥,應該係政府嚴正執法,有咩事係法庭度講,這才是香港的核心價值而唔係誰大誰惡誰正確😂😂

引用:
原帖由 沙頭角原住民 於 2019-7-21 02:18 PM 發表
示威暴徒到處搞連膿腸,仲話明拆一貼十,于是只有伶仃的街坊去出手,以一敵百,而大家基本在食花生

宏觀元朗,主動宣戰,而暴徒所謂的圍攻元朗行動,放完屁,就影都無

今日遊痕淫士講要捍衛法治,可能太晒見唔到佢地面紅😂😂

引用:

我都很想走出來罵這些暴徒,但我唔似佢地唔駛做,我有屋企要養

引用:

我都覺得,係咪我地太懦弱。
還是我地手段唔夠,因為個個都怕 L 左佢地選擇性報導。
如果真係要企出黎,一定要用手機影住,要忍住挑釁

引用:
原帖由 ho618 於 2019-7-21 06:30 PM 發表

師兄尾2果句唱K真定假 ? 小弟笑左出黎
我認識有D新移民,每次示威必定去

而唱K果班就年青D,因為停課,無事做,就返大陸消費

引用:
原帖由 瑪卡 於 2019-7-21 06:33 PM 發表

無理由叫市民出來打鬥,應該係政府嚴正執法,有咩事係法庭度講,這才是香港的核心價值而唔係誰大誰惡誰正確😂😂
元朗無打鬥,亦不需要,其他地區不支持,俾西面已經足夠,可惜有人怕事,亦有人扮民主,鏡頭前猛話支持,然后急急腳走人

引用:
原帖由 瑪卡 於 2019-7-21 06:41 PM 發表

今日遊痕淫士講要捍衛法治,可能太晒見唔到佢地面紅😂😂
捍衛單向法治,暴徒打人就有理,警察執法就無理,要獨立調查

引用:
原帖由 ypcathychung 於 2019-7-21 06:46 PM 發表

我都很想走出來罵這些暴徒,但我唔似佢地唔駛做,我有屋企要養
可以不支持,見連膿腸就俾西面,其實我在公司對黃軍也一樣

引用:
原帖由 explorerfnk 於 2019-7-21 06:48 PM 發表

我都覺得,係咪我地太懦弱。
還是我地手段唔夠,因為個個都怕 L 左佢地選擇性報導。
如果真係要企出黎,一定要用手機影住,要忍住挑釁
因為黃軍不用返學,可以召集好多人

我地可以冷落,俾西面

可惜香港人就怕俾人知道不支持黃軍,做樣都話支持,反正不吃眼前虧

這樣,年青人誤會他們做對了,會變本加厲

引用:
原帖由 沙頭角原住民 於 2019-7-21 07:05 PM 發表

元朗無打鬥,亦不需要,其他地區不支持,俾西面已經足夠,可惜有人怕事,亦有人扮民主,鏡頭前猛話支持,然后急急腳走人
如果抗爭在民間,那社會 就會嚴重撕裂,好大件事😂😂

今天嘅社會根本就係充斥著反政府思維嘅社會。更大嘅問題係大多數香港人都以為反政府係可控制嘅,叫反就反叫停就停。
但反政府嘅本質就係流血死人,社會被破壞,一個乜都打爛晒而又乜都爭取唔到嘅遊戲,但卻是中國人最喜歡玩的遊戲。不直接參與的都會將呢種愛好投射在嗰班參與者身上。
反政府有如傳染病,隨時會好似山洪爆發,一發不可收捨。當初大家一人講一句"這是政府的錯",就會累積成為今天的破壞力量。仲要收唔到科。

五個字,求仁得仁。

樓主你鄉土號召得幾多人,淨係集會都無乜人去,昨日大會揾埋大陸大媽出席就知,仲想出來開拖,鄉土廢老多寧願叫雞好過。

支持警察立即提升武力清場,拉哂班暴徒!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]