• 瀏覽: 81,661
  • 回覆: 910
+46
引用:
原帖由 bomdhead 於 2019-7-21 09:05 AM 發表

【明報專訊】宗教界持續關注反修例爭議,教牧關懷團昨舉行「哀行我城 心繫上主」活動,一群基督教教牧及教徒在中區遮打花園舉行祈禱會和唱聖詩,然後「默行」到禮賓府。活動發起人陳淑儀牧師說,盼藉此表達對香港現況的哀痛,教牧會為今日民陣遊行作好 ...
崇教唔係導人向善既咩,點解出黎支持暴力?

引用:
原帖由 --東方無敵-- 於 2019-7-21 09:08 AM 發表

咁撚偉大 幫手擋幾棍先啦
講得好

引用:
原帖由 金菇豆腐湯 於 2019-7-21 09:28 AM 發表
我希望牧團要明白教導這群人,很可能不是三言兩語能夠勸服這群迷失的羔羊,
BTW,謝謝牧師神父們的奉獻
呢班唔係牧師!係神棍!

我諗依家香港人都已經唔夠地方起屋,要停止批地比宗教團體起教堂,佢地成日攞來收靚,收入又入自己袋,真係要停止啦

年青人現在大晒嗎.

為什麼成日年青人年青人.

民主是年青人大過其他人? 忽然不講民主了?

引用:
原帖由 foxhode 於 2019-7-21 10:08 AM 發表
班神棍又出來搞搞震
這個宗教只會帶來戰爭..........一直沒有停止過........中世紀到現在都創造很多戰爭...!!

耶穌落來見我未姐?

引用:
原帖由 herick 於 2019-7-21 10:08 AM 發表
勸諭不要衝擊、鬧事,就不用調解了。
支持、包庇暴力的牧師,教會怎麼會變成這樣?
吸引暴徙做敎友,可能收多d奉獻

God blessed

教牧會為今日民陣遊行作好心理及物資上的準備?耶穌話...基篤教...真係作好基佬篤屎眼及物資上的準備

引用:
原帖由 金菇豆腐湯 於 2019-7-21 09:28 AM 發表
我希望牧團要明白教導這群人,很可能不是三言兩語能夠勸服這群迷失的羔羊,
BTW,謝謝牧師神父們的奉獻
有心阻住警察, 想幫暴徒殺警察?
連登講明要獵殺警察, 你哋要做幫兇?
究竟你哋有冇聖靈內住㗎?係咪假基督徒嚟㗎?
我係基督徒, 睇唔過眼你哋呀!

神棍,死後必落地獄! 

邪惡耶撚

引用:
原帖由 jiao886 於 2019-7-21 09:20 AM 發表
佢地卜野果陣成日用傳教士式就真係當自己係傳教士

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]