• 瀏覽: 2,559
  • 回覆: 23
一年一度的香港書展今日(20日)踏入周末,但以往人潮如鯽、摩肩接踵情況已不復見,展場內通道暢順,書商慨嘆是參展廿年來最靜。

聽日都唔好去書展啦,班友咁癲。
最安全唔好過海啦~
去書展轉頭又衝入去,金鐘封站,灣仔又封埋就想走都走唔到。
真心如果想去書展,唔會聽日去。

大家,安全第一

新聞來源連結:

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190720/bkn-20190720131436152-0720_00822_001.html

引用:
原帖由 殘廁中心的工人 於 2019-7-20 08:58 PM 發表
一年一度的香港書展今日(20日)踏入周末,但以往人潮如鯽、摩肩接踵情況已不復見,展場內通道暢順,書商慨嘆是參展廿年來最靜。

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190720/photo/bkn-20190720131436152-0720_00822_001_01b.jpg?20190720160441

最安全唔好過海啦~
去書展轉頭 ...
果次616搞所謂200萬人遊行搞到我一家人被困會展無得走,灣仔地鐵站焗到抖唔到氣,次次都搞到正常市民

聽日打後的都不會去多……
萬一聽日攪到大件事,星期一,二點知班WC會點㗎?好似沙田新城市廣場咁未弊?

聽日上晝去仲得嘅

今日去左
真心希望唔好咁多人

睇書又唔得 連買書都要排隊

前幾年多人到喊 唔知為乜去

引用:
原帖由 wongmilano 於 2019-7-20 11:46 PM 發表

果次616搞所謂200萬人遊行搞到我一家人被困會展無得走,灣仔地鐵站焗到抖唔到氣,次次都搞到正常市民
係示威者封咗地鐵?定警察封咗地鐵

香港咁危險,都係搬返大灣區安全D

721往來書展唯一方法:搭天星渡輪

引用:
原帖由 Heyjoejoe 於 2019-7-21 12:45 AM 發表

係示威者封咗地鐵?定警察封咗地鐵

香港咁危險,都係搬返大灣區安全D
冇人封地鐵,係太多人,唔洗再洗白,越洗越黑

不如去深圳一日游。

「守護香港」
暴徒謀.....最血腥一戰    

刁,一早應該收檔喇

引用:
原帖由 wincan459 於 2019-7-21 01:02 AM 發表
不如去深圳一日游。
所以黃營唔明白,搞亂香港對自己對社區都冇好處,不要說益了鄰居,而是連自我進步機會都冇

引用:
原帖由 殘廁中心的工人 於 2019-7-20 08:58 PM 發表

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190720/photo/bkn-20190720131436152-0720_00822_001_01b.jpg?20190720160441

最安全唔好過海啦~
去書展轉頭 ...
一陣暴動又鳩衝唔比錢入去,又話唔比警察入去拉佢

暴徒令買書看書更舒服
是蝴蝶效應吧

叫遊客唔好泥腥港

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]