• 瀏覽: 69,020
  • 回覆: 531
  • 追帖: 2
+59
政府修訂《逃犯條例》飽受非議,引發近月多次大型反修例示威和不合作運動,期間爆發多宗警民大衝突。原本支持修例的建制派,繼6月30日發起「撐警集會」後,再於今日(20日)下午發起「守護香港集會」。「守護香港」的大會節目流程則在集會開始前流出。記者獲得的資料顯示,大會由藝人「叻哥」陳百祥及肥媽主持。上次「撐警集會」出現部分參與者襲擊記者的情況,今次大會一開幕,則會先感謝傳媒出席,「特別多謝傳媒的報道,讓不能來到現場的市民,也可以看到大會的盛況。」除了立法會議員何君堯及「惹火大狀」馬恩國等惹火人士會上台發言外,立法會前主席席曾鈺、新民黨主席葉劉淑儀等重量級人馬也會上台,不過節目流程就顯示他們不會發言,只會由同樣經常言論火爆的工聯會會長吳秋北代表講話。此外,曾在出任食物及衛生局局長時擁有高民望的醫生高永文,就會聯同港大深圳醫院院長、瑪麗醫院肝臟移植中心主管盧寵茂上台,講「講香港應該如何降溫?」

唉!

今晚大會重搵佢2個示威者們最憎嘅陳百祥、肥媽做大會主持????
你想唔火上加油明天再大爆炸再激起大暴動都唔得啦對不對????
風頭火勢重攪D咁嘅野????
醒D啦唔該????
究竟有無腦咖????

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/政情/354207/逃犯條例-守護香港集會陳百祥-肥媽主持-高永文談香港降溫

附件

ijhbg.JPG(82.35 KB)

jhbgvf.JPG(69.12 KB)

jhbgx.JPG(93.05 KB)

kjnbv.JPG(38.58 KB)

kjnbvo.JPG(34.5 KB)

kjhd.JPG(39.15 KB)

完全同意,對住精神病人最緊要唔好刺激佢。

支持守護香港,拒絕奸邪妖獸。

引用:
原帖由 spy9090 於 2019-7-20 02:28 PM 發表
政府修訂《逃犯條例》飽受非議,引發近月多次大型反修例示威和不合作運動,期間爆發多宗警民大衝突。原本支持修例的建制派,繼6月30日發起「撐警集會」後,再於今日(20日)下午發起「守護香港集會」。「守護香港」的大會節目流程則在集會開始前流出。記者獲得的資料顯示,大會由藝人「叻哥」陳百祥及肥媽主持。上次「撐警集會」出現部分參與者襲擊記者的情況,今次大會一開幕,則會先感謝傳媒出席,「特別多謝傳媒的報道,讓 ...
肯定火上加油明天一定大爆炸大暴動!
呢條仆街叻今晚必定口臭挑起班人暴力行動????
等睇好戲

可唔可以改成支持送中 ? 

引用:
原帖由 iaiarbt2323 於 2019-7-20 02:38 PM 發表

等睇好戲
今晚+明天好戲連場!

最好動手,一出手即時可拘捕,慳返調查時間。

會到,支持警方依法辦事

引用:
原帖由 spy9090 於 2019-7-20 02:28 PM 發表
政府修訂《逃犯條例》飽受非議,引發近月多次大型反修例示威和不合作運動,期間爆發多宗警民大衝突。原本支持修例的建制派,繼6月30日發起「撐警集會」後,再於今日(20日)下午發起「守護香港集會」。「守護香港」的大會節目流程則在集會開始前流出。記者獲得的資料顯示,大會由藝人「叻哥」陳百祥及肥媽主持。上次「撐警集會」出現部分參與者襲擊記者的情況,今次大會一開幕,則會先感謝傳媒出席,「特別多謝傳媒的報道,讓 ...
陳百祥、肥媽做大會MC????
一定激起示威者明天更加暴力血腥????
真係無腦????

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2019-7-20 02:40 PM 發表
可唔可以改成支持送中 ?  
搞清楚,從來沒有"送中","送中"只係毒果犯民集團暴徒份子用黎洗市民腦。

ps:用"送中"二字已有被洗腦表徵。

引用:
原帖由 6seven 於 2019-7-20 02:42 PM 發表
最好動手,一出手即時可拘捕,慳返調查時間。
通常都係果班上左年紀60,70歲嘅老鬼打人先咖渦????

引用:
原帖由 kirakirajp8 於 2019-7-20 02:46 PM 發表

通常都係果班上左年紀60,70歲嘅老鬼打人先咖渦????
唔理邊個打邊個,齊齊拉返差館。

引用:
原帖由 iaiarbt2323 於 2019-7-20 02:38 PM 發表

等睇好戲
一定系!

以後唔睇肥媽節目🤨

引用:
原帖由 a94922905 於 2019-7-20 02:51 PM 發表
以後唔睇肥媽節目🤨
咁口臭怪呀叻陳百祥呢???

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]