• 瀏覽: 1,743
  • 回覆: 14
引用:
原帖由 jfavejfave 於 2019-7-20 10:34 AM 發表
中年漢上車齋打招呼 醒目車長︰攞證嚟睇吓

有片:
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190718/bkn-20190718144203923-0718_00822_001.html

巴士公司的免費乘車福利僅提供予員工及其家屬,乘搭巴士時需出示相關證件方可享用福利。惟近日元朗有男乘客疑渾水摸魚,以「巴士會員證」圖乘搭免費巴士,結果遭司機識穿。

有網民在Fa ...
冇$有乜扮法

引用:
原帖由 jfavejfave 於 2019-7-20 10:34 AM 發表
中年漢上車齋打招呼 醒目車長︰攞證嚟睇吓

有片:
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190718/bkn-20190718144203923-0718_00822_001.html

巴士公司的免費乘車福利僅提供予員工及其家屬,乘搭巴士時需出示相關證件方可享用福利。惟近日元朗有男乘客疑渾水摸魚,以「巴士會員證」圖乘搭免費巴士,結果遭司機識穿。

有網民在Fa ...
乞兒可以免費坐港鐵?

[真論盡,又唔記得帶張証。] 簡直民建聯人才😂

佢應該學下啲「連燈暴徒」,坐尾班車咪唔洗錢囉。
引用:
原帖由 lung_block 於 2019-7-20 11:41 AM 發表

乞兒可以免費坐港鐵?

引用:
原帖由 a94922905 於 2019-7-20 11:49 AM 發表
搭車唔畀錢跳閘 你話係邊班人做得最多?

引用:
原帖由 a94922905 於 2019-7-20 11:49 AM 發表
又關民建聯事?你識得佢?定9up

阿叔﹗大呃不分化不割蓆,包你如入無人之境﹗

習慣咗坐地鐵唔比錢, 體諒吓啦。😝

唔帶證唔緊要,下次記得帶口罩蒙面啦,帶左做乜都得架。。。

戴口罩唔詵戴証

引用:
原帖由 kwma 於 2019-7-20 11:39 AM 發表

冇$有乜扮法
搭地鐵用兩蚊票就可

搭車而家仲要出示相關證件咩??

長者2蚊都慳

個個黃狗做灰姑娘就跳入閘架啦,撚會俾錢咩

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]