• 瀏覽: 41,170
  • 回覆: 357
  • 追帖: 2
+5
引用:
原帖由 廚房粗俗的留言 於 19/7/2019 10:07 PM 發表
成日來香討攪事無用既,係對係錯香港大部份人已睇清楚,衹有暴徙沒有暴政
其實呢班儍仔都好慘,係網絡世界攪唔掂香討,係真實世界元朗咁,俾人好似過街老鼠人人喊打,其實佢地而家人生毫無方向,都唔知點做好,但係又唔肯做人,係都鍾意做漢奸。

引用:
原帖由 TGator 於 2019-7-19 09:05 PM 發表
反修訂《逃犯條例》社運風波牽連甚廣,無綫新聞亦成眾矢之的。示威者批評TVB報道偏頗、戲稱為「CCTVB」,近日多場示威中,TVB記者及採訪車更屢遭騷擾。TVB前線記者阿美(化名)直言身心俱疲,不諱言「TVB新聞光環早已墜落,淪為過街老鼠」,禍根來自高層重重壓迫。她慨嘆,在這場社運中,不但是市民在抗議社會不公,其一眾前線記者同樣在機構體制中,努力爭取最大的空間,「當人人唾罵我們新聞偏頗,有誰願意知道 ...
又係01...晒氣!全宇宙得佢地最L中立!

引用:
原帖由 mm170240279 於 2019-7-19 10:23 PM 發表

先唔使理呢個是否真的TVB記者,
差人無打過TVB記者,
即係話佢要求保護裝備,
都係防比班畜牲暴徒打的,
不理他們報導是否偏頗,
原來只要跟暴徒所想要的不同,
即時會打七你,
講完 ...
NO

無錯,TVB直播剪片,TVB學下其他啦,剪片當直播。

引用:
原帖由 男E 於 2019-7-19 09:47 PM 發表
呢段新聞由01出, 可信程度已低
18:30時段, 暴力畫面新聞不而出街
23:00時段, 小朋友已睡, 可播出街.
睇83 咪不停播囉

現場直播都比人話cut片?有無攪錯!

引用:
原帖由 英超專科 於 2019-7-19 09:09 PM 發表
專呃老人家,因為無後生仔睇
廢青信教主

引用:
原帖由 TGator 於 2019-7-19 09:12 PM 發表

亞婆都知啦!
我支持TVB新聞

中肯與否都要睇收看的人本身是否中肯,如果已有既定立場,看到與自己立場不一樣就批判為不中肯,呢類人又有咩資格說三道四呢?

引用:
原帖由 gn02245322 於 2019-7-19 09:37 PM 發表
搞笑,化名是但講幾句,又唔知邊個講乜都得架啦。如果無線都叫偏頗,咁蘋果同商台、港台果啲叫咩?商台成個台全部廣告都係同學生打氣,晴朗、毒檸果啲節目全部一面倒鬧政府,港台頭條新聞更加係表表者、蘋果果啲一句暴徒都冇提過、果哦又唔叫偏頗,你地玩哂啦。 ...
講得太好.

TVB 記者又係化名? 真係唔講句 "唔係呀化" 都唔得啦

係咪偏頗,觀眾自有定論。
又化名又盛!近排01唔興報新聞興寫文?
每日一篇煽情文?

引用:
原帖由 TGator 於 2019-7-19 09:23 PM 發表

唔講逃犯條例,中國負面新聞敢唔敢報導先
嘩!你咁快就走頭,唔講逃犯條例直播剪片啦!

引用:
原帖由 丁常唔多旺 於 2019-7-19 10:01 PM 發表

無線唔知幾時突然多咗個叫阿美嘅記者
會唔會係廿年前的…無線記者林美香

暴力嘅人指責人地暴力
偏頗嘅人指責人地偏頗
獨裁嘅人指責人地獨裁

黑白顛倒神功,真係出神入化!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]