• 瀏覽: 41,146
  • 回覆: 357
  • 追帖: 2
+5
引用:
原帖由 aded 於 2019-7-19 09:27 PM 發表
中肯,多角度就是,啥媒體無所謂
給你一個讚!
很多人評分媒體是否中立,只是看他那份報紙有否發表對己方有利的新聞。

例如HK01, 前兩天報導了鄭家生單拖挑機示威者的新聞, 結果不少會員,馬上把對香港01的稱呼,由黃報,毒報改成真相報,良心報。

很多新聞,我們衹能從網上了解,所以更應該從不同的媒體去瞭解,嘗試還原事情的真相。人雲亦雲且固執已見,是一種可悲。

無線新聞部袁志偉係元兇

引用:
原帖由 kenyeung88 於 2019-7-19 09:15 PM 發表
TVB新聞現場直播,立場公正,無論暴民襲警定係警察武力驅散暴民,都係咁播,只係D暴民唔喜歡事實,惡意中傷,正常人挭係會支持TVB!
支持TVB中立報導真相
其它d垃圾看圖老作

引用:
原帖由 TGator 於 2019-7-19 09:12 PM 發表

亞婆都知啦!
阿婆盲嘅又知?

你無撚嘢呀驚俾人係街鬧,做新聞最近要係講事實呀。成街人鬧你都要緊持真,真,真呀。俾d土地鬧就梗嫁啦。佢哋識條鐵咩!

要做第四權 就要有第四權既膊頭及經驗 真正既記者唔講呢d說話 況且系香港要買防護裝備跟本唔系難事及難以負擔 只有未見世面既學生先作得出呢d低能故仔 泥唱衰tvb

引用:
原帖由 師奶最愛 於 2019-7-20 02:16 AM 發表

你重得閒睇電視 唔駛開工咩?咁多年無睇過TVB 不如你話從未飲過東江水會有較多人相信
你呢D 未係藍絲作風囉!睇又唔睇清楚,講野又九唔L搭八乜野東江水呀!睇清楚係無線新聞唔係TVB,咪柒出個未來先得架!

引用:
原帖由 TGator 於 2019-7-19 09:23 PM 發表

唔講逃犯條例,中國負面新聞敢唔敢報導先
證明你無睇無線,中國負面新聞係有報導囉。
無幾耐先至報導過劉霞嘅相關新聞喎,仲有講劉霞嘅朋友點樣講中共呀,原來真係有啲人連睇都無睇過就以為自己知道。
唔該啦,你就真係被洗腦洗到毫無思想,亦毫無獨立思考能力,更唔好講你可以客觀去了解事實啦。

引用:
原帖由 小人勿近 於 2019-7-20 01:19 AM 發表
2015開始就已經唔再睇無線新聞,持中立態度去睇,係會越睇越唔想睇,當你識去比較下有線/now/蘋果嘅報導內容或被剪輯片段之後,無線叫CCTVB係一D都冇叫錯。 ...
你呢啲咪WC嘅思維囉,你講嘅有線/now/毒果嘅報導,真係被剪輯到內容偏頗囉,咁都可以結論為無線叫CCTVB?
我睇無線嘅就係原汁原味,唔會好似嗰幾間咁可以剪輯到斷章取義。只係剪埋嗰啲對反對派、暴徒有利嘅就叫公正呀,咁都叫持中立態度去睇呀,你講笑嘅時候真係唔會笑喎。好彩仲有TVB報導嘅事實出嚟,唔係香港真係無得救,真係怪唔得連林子健作嗰個故仔,都有咁多儍瓜相信啦。哦,唔係,你實會話呢啲係假新聞,林子健係俾人屈嘅。
仲有,你話嗰間毒果嘅新聞都叫可靠?係人都知毒果新聞做假有幾利害啦,好明顯你只係想睇某一啲報導而唔係想睇事實真相囉。

引用:
原帖由 小人勿近 於 2019-7-20 11:47 PM 發表

你呢D 未係藍絲作風囉!睇又唔睇清楚,講野又九唔L搭八乜野東江水呀!睇清楚係無線新聞唔係TVB,咪柒出個未來先得架!
用番你地果句……………………吹呀!

引用:
原帖由 小人勿近 於 2019-7-20 11:47 PM 發表

咪住先……怪錯你 你係話未係藍絲……一樣係唔知講乜 打和……哈哈

引用:
原帖由 ntworks 於 2019-7-19 09:27 PM 發表

真播點剪片?請指教。
係班畜牲個腦度自動化咁剪左片

引用:
原帖由 黃巾之亂 於 2019-7-20 12:57 AM 發表
其實要反新聞偏婆,就要一齊反埋蘋果,蘋果咁多年黎都係反政府,而家只係有人偏藍有人偏黃,咁就要阻採訪? 咁蘋果啲記者咪應該俾人打左好多年?
毒果
傷台
傷港電台
立場
日月報
1000毛
傷港07

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]