• 瀏覽: 97,669
  • 回覆: 750
  • 追帖: 4
+16
引用:
原帖由 diuadm9 於 2019-7-19 08:22 PM 發表
港大校長張翔:美國總統也不是一人一票選出 
堂堂大學校長連人地聯邦制國家都唔知 
我勸你慳番啖氣,香討比左派控制,走去第二個討論區好啲,如果唔係為你,我都唔留言

涉非禮男生

項明生,你番四川老家啦,香港唔啱你!

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2019-7-19 08:19 PM 發表
港府修訂《逃犯條例》掀起風波,更多次爆發警民衝突。香港大學張翔早前發聲明譴責衝擊立法會屬「破壞性的行動」,惹起學生不滿。張翔昨晚(18日)於陸佑堂與學生公開會面,惟未有回應會否撤回有關聲明。本港著名旅遊達人項明生今日(19日)於Facebook發表公開信,以港大舊生身份批評張翔的言論。他回覆《香港01》查詢時,形容其言論「不堪入目、無知歪理」,直指張翔毀壞港大的名聲,建議他「主動向深圳大學揮一揮手 ...
原來項生,於“六四屠城”後,入讀HKU~

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2019-7-19 08:19 PM 發表
港府修訂《逃犯條例》掀起風波,更多次爆發警民衝突。香港大學張翔早前發聲明譴責衝擊立法會屬「破壞性的行動」,惹起學生不滿。張翔昨晚(18日)於陸佑堂與學生公開會面,惟未有回應會否撤回有關聲明。本港著名旅遊達人項明生今日(19日)於Facebook發表公開信,以港大舊生身份批評張翔的言論。他回覆《香港01》查詢時,形容其言論「不堪入目、無知歪理」,直指張翔毀壞港大的名聲,建議他「主動向深圳大學揮一揮手 ...
那不是暴力是甚麼?

真是不是一人一票選出來。無知沒有什麼大不了。但知自己無知 還要笑人。就真是悲哀

引用:
原帖由 diuadm9 於 2019-7-19 08:22 PM 發表
美國總統的確唔係一人一票選出,事實就是事實

再講,就算退一萬步,香港採用美國嘅選舉人票制度,你會支持咩?咪又係一樣只會反!咪自己呃自己啦

基佬一般都有反社會人格。

話港大校長英文發音差,阿項明生啲大媽鄉音都有返咁上下。

好呀你講就得啦

引用:
咁真係唔係一人一票選喎。如果一人一票,佢輸比希拉你

引用:
同係唔係聯邦制有咩關係?
你識唔識咩係聯邦政府架

張校長明辨是非,不畏黃屍謾罵圍攻,向張校長致敬!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]