• 瀏覽: 155,211
  • 回覆: 1,146
  • 追帖: 30
+41
引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-7-19 07:23 PM 發表
呢幾日除咗返工好忙,返到屋企睇TVB新聞、白衣強人及十二傳說,仲煲緊幾套劇/紀錄片:

大陸劇:九州縹緲錄、神探柯晨
大陸紀錄片:城市24小時、宵夜江湖、此食此客(第二季)
日劇:餐廳天團

以上誠意推薦,尤其果幾部紀錄片可能令大家對今時今日嘅中國城市面貌及中國基層人民生活會有更多認識。

言歸正傳,先睇吓最新 ...
今次人地full gear
唔係你死就我亡

希望大家可以平安回家🙏🙏🙏

支持警察

引用:
原帖由 kimy888 於 2019-7-19 09:10 PM 發表
我估...721遊行情況同上次西九站差不多......

警方死守政總及政府建築物,街道由得佢地遊行同佔據,夜深才清場,流血衝突情況減至最低.....
有機會係咁。
已經改咗終點係灣仔,我相信大部份愚民去到灣仔終點就走。
而且今次限咁時限係9點。即係警方9點後大條道理清場。

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-7-19 07:23 PM 發表
呢幾日除咗返工好忙,返到屋企睇TVB新聞、白衣強人及十二傳說,仲煲緊幾套劇/紀錄片:

以上誠意推薦,尤其果幾部紀錄片可能令大家對今時今日嘅中國城市面貌及中國基層人民生活會有更多認識。

最同意二邊已冇得收手

香港人身份認同已攪左二十二年,不如一次過定案

攪亂派已總動員個幾月,總總表現其實佢地係香港只係小數派,頂多一百,但佢地的確好齊心,好肯”付出”(強力洗腦成果),所以一直可以騎劫所有香港人,非常不民主。

而穏定派,今次應該合力一次,再食花生,下次係街比人圍打交相機可能就係你!因為攪亂派已開始鬥埋其他人民,我地再不撐警(代表起碼不再每星期暴動,先穏定下來再講),其實惡果係自找,不要再吊黃人了。

引用:
原帖由 led_dada 於 2019-7-19 09:11 PM 發表

今次人地full gear
唔係你死就我亡

希望大家可以平安回家🙏🙏🙏
到721仲有兩日,其實仲有得揀。如果你邊有人已知果日會激進衝擊,盡力勸吓佢地盡吓人事。
雖然我都知咁做無用。

引用:
原帖由 o12345o 於 2019-7-19 09:13 PM 發表

最同意二邊已冇得收手

香港人身份認同已攪左二十二年,不如一次過定案

攪亂派已總動員個幾月,總總表現其實佢地係香港只係小數派,頂多一百,但佢地的確好齊心,好肯”付出”((強力洗腦成果),所以一直可以騎劫所有香港人,非常不民主。

而穏定派,今次應該合力一次,再食花生,下次係街比人圍打交相機可能就係你!因為攪亂派已開始鬥埋其他人民,我地再不撐警(代表起碼不再每星期暴動,先 ...
師兄

支持大叔分析

警方係難得有噉嘅機會比警員實習暴動處理,之前有好多部處得唔好,一步步經驗豐富後應該可以好好多,希望從中香港警察會成為世界無痛暴動處理專家。

暴民已經無選擇,最上策係向警方自首,再爆料做污點証人,搞掂單案就重新做人,中策係唔好再做暴民,博警方唔追捕,下策係著草去台灣,一世唔番香港,但國民黨上埸就未必肯再容納你,到時可以走去邊,仲有人收留咩?

引用:

暴徒逃去台灣,係認輸嘅表現,早幾日,警方捉到幾個戴口罩嘅違法人士,令佢地驚覺戴口罩都吾安全。除了佢地群組可能會有人篤灰自保外,最可能篤佢地係同事,如英華老師,Chubb公司同事。

當越來越多人逃亡,留下的就會越驚。

肯定示威者當日趕尾班車,所以第二日打工仔準時返工。示威者亦成李氏力場一部分。下午四點正常,過4點就天黑現真身。

引用:

今次一定要出橡膠子彈

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-7-19 09:09 PM 發表

從拉遠咗同政總嘅距離嚟睇,算係先勝一小仗。
終院嘛,班暴徒唔會衝擊的。
原因大家懂的。
一於放條路最高法院,還要不設防!

差人一定要武器升級,打一埸勝仗,仲要大拘捕

引用:

分析幾有理,就睇下中唔中。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]