• 瀏覽: 47,332
  • 回覆: 466
  • 追帖: 5
+15
引用:
原帖由 菲律賓凸警 於 2019-7-19 08:17 PM 發表

佢地班人要搞事,去到邊度都有得搞啦!
即係你贊成警方要否決佢地申請?

民陣成日搞事, 唔拉人封艇算佢行運

引用:
原帖由 kc0081332 於 2019-7-19 08:18 PM 發表
示威都無權 香港玩完
示威完就暴動,去台灣啦...

引用:
原帖由 kc0081332 於 2019-7-19 08:01 PM 發表

同屋企人一齊去行咪得
你係咪同屋企人一齊去自焚先?

引用:
原帖由 diuadm9 於 2019-7-19 07:25 PM 發表
連登就真係講得有道理
唔知警犬故意玩嘢做乜9

1. 當日 灣仔 有書展, 一定比中環更多人, 要求以灣仔做終點,極有可能造成人踩人事件

2. 開放路線不足, 遊行速度必定減慢, 天氣炎熱, 會有很多遊行人士身體不適, 甚或有生命危險

3. 有網民呼籲警方於銅鑼灣衝擊示威人士, 銅鑼灣與灣仔 不適宜做終點,以免發生不必要衝突

4. 肆意更改遊行終點, 係剝奪市民遊行表達訴求嘅權利, 違反 ...
唔鐘意咪去,次次都搞事

引用:
原帖由 東南亞 於 2019-7-19 07:10 PM 發表
民間人權陣線發起7.21大遊行,今日收到警方不反對通知書,但警方以公共秩序安全為由,嚴格限制遊行隊伍必須設於灣仔盧押道與莊士敦道交界解散,不能以金鐘或中環作終點;且遊行必須於當晚9時結束,有別於過往定於晚上11時59分。警方更企硬只開放軒尼詩道西行3線及兩條電車路,拒絕開放6條行車線。...

https://static.appledaily.hk/images/e-paper/20190719 ...
打壓你老母,扑你街,你遊行就得,人地唔使用

連立法會…都豪比你地玩爛佢!你地就知道,你地行到死果日都唔會有結果!示威遊行路線人物口號不斷淪迴再淪迴!不斷
hoop,無殺傷力又無影響力!收皮啦民陣傻西……星期日放假去游吓水,打機,溝女好過啦!你班豬西都好多個星期無休息過喎!唔赲咩?唔厭咩?

引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2019-7-19 07:12 PM 發表
其實23條都係撤回,但要重啟亦隨時可以重啟。根本依家遊行已經唔係針對條例,而係為選舉做勢!
Pk泛民目光好遠大,見乜反乜,最終都係為自己利益,為香港,咪玩喇!

咁咪益咗你,個度有大個公厠呀,屎忽傑。

反正都係暴力收場,維園原地踏步,跟住就9衝架啦

下次不要再申請,話9之佢,全港九新界市民一齊入中環。場面浩大。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]