民陣召集人岑子杰及議員陳志全到平機會請願,譴責民建聯議員蔣麗芸歧視同性戀者。

岑子杰、陳志全及約十名同志團體代表到平機會請願,岑子杰指,蔣麗芸早前於社交網站上傳一段影片,指控他刻意隱瞞性傾向,破壞社會風氣,更呼籲網民廣傳片段,蔣麗芸後來把影片刪除。岑子杰指自己公開性傾向多時,批評蔣麗芸藉恐同言論,企圖攻擊反對修訂《逃犯條例》的行動。

我以為只有冇文化冇教養冇老帽教既畜牲先會歧視同性戀啫
點解月入十萬又讀過咁多書兼出身豪門既蔣麗芸都係咁架?

新聞來源連結:
http://cablenews.i-cable.com/ci/videopage/news/552941/



引用 TOP

被引用(41)
香港自由社會,我可以唔歡迎任何人,係憎基佬吹呀?


引用 被引用(15) TOP

本來同志無問題,但點解咁多同……志要破壞香港?咁就係乞人真嘅理由,你地又唔檢討自己,只是怪別人😂😂


引用 被引用(1) TOP

任何人都會歧視變態,完。


引用 TOP

你嗰啲出十幾萬嘅廢料議員搞亂香港又得嘅?


引用 TOP

違反自然、只有畜牲先會支持


引用 被引用(1) TOP

我以為只有冇文化冇教養冇老帽教既畜牲先會搞基啫
點解月入十萬嘅專貴議員都係咁架?



引用 被引用(1) TOP

 (去圍尾國有冇guts?)

from udn

6月是「同志驕傲月」,美國川普政府在月初發布禁令,限制駐外館處升彩虹旗。但美駐泰大使館發揮巧思,將彩虹旗鋪在使館寓所的玻璃牆上,宣示將持續為LGBT族群爭取權益。




(圖片取自Coconuts Bangkok)




綜合外電報導,美國務院日前證實,國務卿蓬佩奧(Mike Pompeo)下令,在同志驕傲月期間,美國駐各地大使館都不能在國旗旁邊掛上彩虹旗。




曾批評同性伴侶代表社會敗壞的副總統彭斯(Mike Pence)也說,限制駐外使館升彩虹旗是正確的決定,唯一能在駐外使館旗桿上飄揚的只有美國國旗。




美國駐泰大使館發言人蒙哥馬利(Thomas Montgomery)接受泰媒訪問時表示,我們確實沒有「懸掛」彩虹旗,但使館內各處都能見到彩虹旗,且我們會持續舉辦為LGBT族群爭取權益的活動。




儘管政府頒布禁令,但各地的美國駐外使館似乎都有辦法偷渡彩虹旗。如駐印度大使館直接在外牆打上彩虹燈,駐蒙古大使館則將彩虹旗綁在離國旗很遠的鐵欄杆上。




(圖片取自美國駐印度大使館推特)




美國駐尼泊爾大使貝瑞(Randy Berry)還召集使館同仁,用彩虹氣球拼出「驕傲 19」字樣,宣示捍衛所有人的人權。駐南韓使館也在5月下旬展示彩虹旗,大使哈里斯(Harry Harris)也說LGBT的權益就是人權。




最「不聽話的」應該就屬位於維也納的駐奧地利大使館,甚至直接將美國國旗和彩虹旗共同懸掛在旗桿上。



引用 TOP

有d人天生見到同性戀會嘔,點解同性戀者要歧視佢地?


引用 TOP

有危有基!


引用 TOP

我揾錢唔小,職位唔低,不過我係鍾意歧視屎忽鬼同豆腐婆呀?你吹呀?


引用 被引用(1) TOP

Gay 佬吾係正常人喎


引用 TOP

我有文化有教養, 但我唔認為男人同男人做愛係岩既。 特別接受唔到男人同男人口交。 


引用 TOP

咁你就錯啦,七十年代開始,黑社會見到屎忽鬼即刻就開佢拖!這個唔係有冇讀書既問題,係道德問題呀屎忽鬼!


引用 TOP

走後門喺一個異常壞習慣喎 !!


引用 TOP

伸延閱讀
 42 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
 
發新話題發佈投票




重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。


Copyright©2003- Discuss.com.hk Limited. All Rights Reserved.
版權所有,不得轉載。