• 瀏覽: 50,008
  • 回覆: 415
  • 追帖: 1
+28
再有連儂牆被人撕走便利貼,逾百人進入大埔港鐵站對開的行人隧道,撕走部份便利貼紙張。

警員手持盾牌到場,截停十多名男女,經調查後、帶走一名女子。凌晨二時許,六輛旅遊巴抵達新達廣場,數名戴上口罩、身穿黑衣男子帶領一批身穿白衣人士進入隧道,撕走寫有「連儂隧道」的紙張,換上「壽終正寢」的字句,並擺放數個靈堂花牌,在牆壁貼上守護香港、侮辱議員等紙張。

呢班白衣人都係有口號、有物資、有手勢喎, 唔知保安局局長李家超, 係唔係都要查下佢地咩料呢?
我就搵到幾有用既資料, 李局長隨時拎去查啦

新聞來源連結:
http://cablenews.i-cable.com/ci/videopage/news/552900/

附件

mP46jt.jpg(388.99 KB)

西環愛將、建制派議員、何君堯執業律師
貼紙狗多錢d,八舊水一工。

引用:
原帖由 haappy78901 於 2019-7-19 11:28 AM 發表
貼紙狗多錢d,八舊水一工。
咁筍?你唔去做??

據報,警方於凌晨2時20分接獲報案,指有可疑人士出沒上址,多名警員一度趕至現場隧道對開,手持盾牌戒備。接近凌晨2時45分,該批男女先後散去,暫未知上述人士從何處到大埔,亦未清楚他們的來歷。事件中無人受傷。警方將案件暫列「發現可疑人士」跟進。

就現場所見,警方在南運路對開的士站,截停10多名男女助查,警員仍手持圓盾。據了解,他們自稱均為內地遊客,其中一名女子疑未能出示旅遊證件,被警方帶走。

大陸真係日新月異, 用WHATSAPP招人

引用:
原帖由 fn20172017 於 2019-7-19 11:33 AM 發表
大陸真係日新月異, 用WHATSAPP招人
都話大判用whatsapp, 二判用微信

用WHATSAPP招內地人 
幾多日前去招都系個謎
還要凌晨4點幾發文去找人,要找人都早上至晚上找啦

自編自導自演自炒😁

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 股域 於 2019-7-19 11:44 AM 發表
一早證實咗係黃絲自篇自演
仲有人開新 post.
點證明?

引用:
原帖由 asd96321 於 2019-7-19 11:32 AM 發表
據報,警方於凌晨2時20分接獲報案,指有可疑人士出沒上址,多名警員一度趕至現場隧道對開,手持盾牌戒備。接近凌晨2時45分,該批男女先後散去,暫未知上述人士從何處到大埔,亦未清楚他們的來歷。事件中無人受傷。警方將案件暫列「發現可疑人士」跟進。

就現場所見,警方在南運路對開的士站,截停10多名男女助查,警員仍手持圓盾。據了解,他們自稱均為內地遊客,其中一名女子疑未能出示旅遊證件,被警方帶走。
...
有咩唔明呢?

一年一度的64燭光晚會
都有大把一年一度的同胞參加
現在反送中搞到咁大
有一年一度同胞支持
好奇咩 ?

引用:
原帖由 最愛沈太c04 於 2019-7-19 11:27 AM 發表
再有連儂牆被人撕走便利貼,逾百人進入大埔港鐵站對開的行人隧道,撕走部份便利貼紙張。

警員手持盾牌到場,截停十多名男女,經調查後、帶走一名女子。凌晨二時許,六輛旅遊巴抵達新達廣場,數名戴上口罩、身穿黑衣男子帶領一批身穿白衣人士進入隧道,撕走寫有「連儂隧道」的紙張,換上「壽終正寢」的字句,並擺放數個靈堂花牌,在牆壁貼上守護香港、侮辱議員等紙張。

呢班白衣人都係有口號、有物資、有手勢喎,  ...
黎智英/蘋果日報自編自導自演插贓嫁禍完,老馮再咁作嚟埋尾架啦(講你貼嘅所謂證據),廿年前陳健康事件已經咁玩啦,不過嗰陣你未落嚟所以唔知

咪上面D落來做

引用:
原帖由 天外有天slm 於 2019-7-19 11:51 AM 發表

黎智英/蘋果日報自編自導自演插贓嫁禍完,老馮再咁作嚟埋尾架啦,廿年前陳健康事件已經咁玩啦,不過嗰陣你未落嚟所以唔知
哦? 原來你落左咁耐架啦~ 咁咪可以拎4000蚊囉?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]