• 瀏覽: 4,431
  • 回覆: 42
+2
一條送中條例就可以看清楚誰是人誰是鬼,獨立調查 建制派還要否決,簡直想要示威者及警察繼續對立送死,解決不到現時社會嘅政治困局,建制派議請勿再助紂為虐,幫幫香港人好嗎?

如果展開獨立調查,肥佬黎及一眾泛民,有冇收黑金勾結外部勢力搞暴動,包括檢視佢地銀行尸口,電郵等。亦要檢視教育制度,D黃老師有冇誤人子弟,及是否需要加強老師陪訓,及在通識科加入國民教育

引用:
原帖由 HelloKaman 於 2019-7-20 09:41 AM 發表
一條送中條例就可以看清楚誰是人誰是鬼,獨立調查 建制派還要否決,簡直想要示威者及警察繼續對立送死,解決不到現時社會嘅政治困局,建制派議請勿再助紂為虐,幫幫香港人好嗎? ...
如果淫媒老板,同反對派議完同意公開佢地本數簿。
設調查委員會,又何妨。

問題係集中調查建制,及警隊。唔公道。

不如俾人大委員會查吖!

香港「民主派」應多為香港嘅社會安定多考慮

引用:
原帖由 meateater 於 2019-7-20 09:51 AM 發表

如果淫媒老板,同反對派議完同意公開佢地本數簿。
設調查委員會,又何妨。

問題係集中調查建制,及警隊。唔公道。

不如俾人大委員會查吖!
誰人話獨立調查只集中調查警察及建制派?獨立調查嘅方向及調查範圍可以再磋商,但連調查都唔肯成立,還說什麼為香港好呢?

引用:
原帖由 HelloKaman 於 2019-7-20 09:55 AM 發表

誰人話獨立調查只集中調查警察及建制派?獨立調查嘅方向及調查範圍可以再磋商,但連調查都唔肯成立,還說什麼為香港好呢?
帶頭煽動嗰幾十人,收晒狗糧,遠走高飛。
剩低既,連美狗都幫反對派作埋個劇本,話暴動係網民自發,無人帶頭。咁重查乜Q?
查連登?
到頭來剩低邊個被查。
大家心知肚明啦。

引用:
原帖由 meateater 於 2019-7-20 10:03 AM 發表

帶頭煽動嗰幾十人,收晒狗糧,遠走高飛。
剩低既,連美狗都幫反對派作埋個劇本,話暴動係網民自發,無人帶頭。咁重查乜Q?
查連登?
到頭來剩低邊個被查。
大家心知肚明啦。 ...
是要調查起因、經過、結果、影響及改善方法等嗎?

引用:
原帖由 HelloKaman 於 2019-7-20 10:18 AM 發表

是要調查起因、經過、結果、影響及改善方法等嗎?
既然冇咗一半關鍵證人。
調查都唔全面。就好似黃媒專追住防暴警察嚟影,而唔影暴徒。
咁偏頗既野,建制點會接受呀。

引用:
原帖由 meateater 於 2019-7-20 10:34 AM 發表

既然冇咗一半關鍵證人。
調查都唔全面。就好似黃媒專追住防暴警察嚟影,而唔影暴徒。
咁偏頗既野,建制點會接受呀。
為什麼你們及建制派會這麼害怕😱獨立調查呢?獨立調查並不是針對政府及警隊,可能是示威者問題,為什麼不去查清新問題的起因呢?為什麼不去查清楚事實的真相呢?

引用:
原帖由 HelloKaman 於 2019-7-20 11:35 AM 發表

為什麼你們及建制派會這麼害怕😱獨立調查呢?獨立調查並不是針對政府及警隊,可能是示威者問題,為什麼不去查清新問題的起因呢?為什麼不去查清楚事實的真相呢? ...
怕就唔會俾監警會查啦。
因為佢地熟識警隊既運作。
唔會作出偏頗既決定。

我再舉個例。
那位在沙田咬甩警察食指既暴徒,除了犯咗呢條罪,重有暴動,抝斷警察手指,及拒捕(我要強調,係拒捕)等,且證據確鑿。最少都判三五七年監。但裁判官準他以一萬元現金保釋。交出旅遊証件。
有黃狗仰棄保在前,幾十人未落案已逃去台灣在後,而他居然獲準保釋。

你叫警察點放心俾其他人查呀?

引用:
原帖由 HelloKaman 於 2019-7-20 11:35 AM 發表

為什麼你們及建制派會這麼害怕😱獨立調查呢?獨立調查並不是針對政府及警隊,可能是示威者問題,為什麼不去查清新問題的起因呢?為什麼不去查清楚事實的真相呢? ...
係咪成立獨立調查委員會之後,就冇示威,就唔會再有警民衝突?你夠唔夠膽擔保!依家問題係,泛民同暴民要政府跪低,政府讓一步,佢哋就行前多一步,根本唔會妥協。

仲有,乜嘢叫做獨立?肥佬黎都話自己中立,你信嗎?

我贊成暴民癲狗,每日遊行,去到2047 我就響屋企慢慢睇下佢哋點樣消耗自己人生,都唔知幾爽!

引用:
原帖由 meateater 於 2019-7-20 11:52 AM 發表

怕就唔會俾監警會查啦。
因為佢地熟識警隊既運作。
唔會作出偏頗既決定。

我再舉個例。
那位在沙田咬甩警察食指既暴徒,除了犯咗呢條罪,重有暴動,抝斷警察手指,及拒捕(我要強調,係拒捕)等,且證據確鑿。最少都判三五七年監。但裁判官準他以一萬元現金保釋。交出旅遊証件。
有黃狗仰棄保在前,幾十人未落案已逃去台灣在後,而他居然獲準保釋。

你叫警察點放心俾其他人查呀? ...
對唔住。
時間上唔包括呢幾十位暴徒。
只有梁繼平一位。

重有,最早要求設獨立委員會既係民主阿婆。
佢話設立獨立調查委員會,調查成因。更可以作出特赦,包括警察。

警察? WTF
阿婆,咁樣係唔係叫做未審先判呀?

恤你個髮啦!

引用:
原帖由 NvyKqp 於 2019-7-19 08:37 發表
https://www.inmediahk.net/node/1065765

票投民X聯, 香港變黃泉
你仲唔死出香港,好行唔送

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]