• 瀏覽: 26,832
  • 回覆: 277
  • 追帖: 1
+5
因為政治鬥爭,薄熙來在重慶搞唱紅打黑,後來給溫總理在退休前的記者會上猛烈批評,當中有幾個字眼是說得非常尖銳,“文革遺毒”,“政治改革”。。。。但係一黨專政下,怎樣能保證絕對絕對不會走回毛澤東那條路,我是愛國的,但只係支持劉少奇鄧小平果套,如果是老毛果套,我寧願高舉中華民國,寧願做外國人,我都絕對不做毛那套統治下的中國人!!!!

其實我係用毛澤東果套去影射今日嘅黃屍暴民,想當年毛撚時期,中國大陸天天都像今天黃屍暴民一樣,階級鬥爭…黃衛兵對比紅衛兵算條毛呀,毛撚煽動下的紅衛兵比今天香港的黃衛兵殘暴千倍萬倍,仲有意無意放任下面的人鬼打鬼,毛撚就坐收漁人之利,毛撚,希特拉,史太林都是一類人!!政治智慧,做盡一切反人類的事,政治智慧又點會唔高……今日的黃屍就是幾十年前的毛撚,一模一樣!!!!銘記歷史,絕對不能給毛撚這類人再掌權!!

香港年青人應該多讀中國歷史,尤其是中國近代史,但唔好睇大陸的中國近代史,因為一定美化或大事化小了老毛的獸行。。四清,大躍進,人民公社,修正主義,文化大革命。。真係鑊鑊新鮮鑊鑊甘。。。。中國是絕對絕對絕對不能走回老毛那條路!!

已經走緊
君不見人民日報頭版所有標題都係習近平

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 zfx12223129 於 2019-7-19 04:03 AM 發表

我哋大陸走咩路線,請問關你死港燦卵事咩?

真是皇帝唔急太監急。
皇帝肯定唔卵急。。。你老豆老母以前係咪紅衛兵呀??唔關香港事??香港不是掛五星紅旗就唔關香港事……

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 leechilam 於 2019-7-19 02:52 AM 發表
因為政治鬥爭,薄熙來在重慶搞唱紅打黑,後來給溫總理在退休前的記者會上猛烈批評,當中有幾個字眼是說得非常尖銳,“文革遺毒”,“政治改革”。。。。但係一黨專政下,怎樣能保證絕對絕對不會走回毛澤東那條路,我是愛國的,但只係支持劉少奇鄧小平果套,如果是老毛果套,我寧願高舉中華民國,寧願做外國人,我都絕對不做毛那套統治下的中國人!!!! ...
樓主不如擔心香港現在是否重覆文革好過, 今天被打壓的是維持治安的警察. 你又有沒有為警方說一句公道話.

引用:
原帖由 leechilam 於 2019-7-19 02:52 AM 發表
因為政治鬥爭,薄熙來在重慶搞唱紅打黑,後來給溫總理在退休前的記者會上猛烈批評,當中有幾個字眼是說得非常尖銳,“文革遺毒”,“政治改革”。。。。但係一黨專政下,怎樣能保證絕對絕對不會走回毛澤東那條路,我是愛國的,但只係支持劉少奇鄧小平果套,如果是老毛果套,我寧願高舉中華民國,寧願做外國人,我都絕對不做毛那套統治下的中國人!!!! ...
大陸野關我地咩事。  守護香港,圍捕暴徒

引用:
毛主席好嘢,沒乜唔啱。

引用:
你擔心香港泛民用毛澤東嗰套洗學生腦仲好過啦

引用:
原帖由 vghy1234 於 2019-7-19 09:32 AM 發表

香港暴徒狗玩緊文化大革命。
沒高喊 xx 萬歲,沒有鬥死父母師長吧。

香港正在走緊。

你驚香港班黃衛兵好過喇

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]