• 瀏覽: 50,359
  • 回覆: 431
+17
希望警察們真係停一停唸一唸,可能有高官落order要你地追究到底,但其實有好多明知告唔入又何必亂告呢?你告人襲警,但其實個警察係混入人推都冇表示過身份,連委任証都冇其實點告得入,你地亂告人只暴露左成個警隊大失方寸。

7月21我感覺到唔係講笑,你地以為大搜捕會嚇到人? 我唸到左大家nothing to lose嘅時候個反撲可能大到你唔信。希望大家唸下因果關係,其實可以選擇冇人會無端針對警察,而警察其實都冇必要去將示威者當做敵人。

高官現在明顯離地,用錯方法去解決問題,如果你都有同感,我建議你回歸正軌,按警例辦事,齊心一致,保持政治中立,將問題交回林鄭政府去承擔佢地嘅責任,先係解決辦法。

一個人嘅戀位,令到咁多傷亡發生,實在令人痛心,林鄭果日響醫院嘅表情同言論,相信已好清楚表達到佢嘅心理同計劃,所以前線警員,何必做一個工具人,甚至歷史罪人呢?

支持

未圍捕都🇹🇼啦。影響不大。警察繼續做嘢。支持🎉🎉🎉

引用:
原帖由 Classico 於 2019-7-19 01:28 AM 發表
希望警察們真係停一停唸一唸,可能有高官落order要你地追究到底,但其實有好多明知告唔入又何必亂告呢?你告人襲警,但其實個警察係混入人推都冇表示過身份,連委任証都冇其實點告得入,你地亂告人只暴露左成個警隊大失方寸。

7月21我感覺到唔係講笑,你地以為大搜捕會嚇到人? 我唸到左大家nothing to lose嘅時候個反撲可能大到你唔信。希望大家唸下因果關係,其實可以選擇冇人會無端針對警察,而警察 ...
點會告五入呢,一條非法集結已經告得入啦,依家警察搜捕緊既係較為嚴重既罪行。當初班人係有心撩警察在先,第一次衝立會個陣係已經攻擊警察啦,警方都由得你地霸路,到依家班人係諗住打警察為目標,係咪警察五出手任佢地打啊。

大搜捕其實對政治局勢無咩好處
當一班人一無所有咁出獄時
佢地除左搞社運就乜都唔識
隔四五年又搞多鑊大的點算?

甚至佢地係社會生活唔到時
咪有咁大玩咁大搏拉。

違法衝擊,
打完警察,
就要警察不要圍捕
不要控告?

仲要政治中立?
可見黃曱甴輸打贏要,
連面皮都不要!

告兩條,
一條襲警,
一條蓄意襲擊.

真正大搜捕都未開始.

個個話nothing to lose.

但坐監無得玩手機.
無得打online games.

對年青人真是生不如死

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 Classico 於 2019-7-19 01:28 AM 發表

7月21我感覺到唔係講笑,你地以為大搜捕會嚇到人? 我唸到左大家nothing to lose嘅時候個反撲可能大到你唔信。希望大家唸下因果關係,其實可以選擇冇人會無端針對警察,而警察 ...
施主,回頭是岸....自首吧啦

引用:

哈!
臥底查案有無先show pass? 大把case 告得入。

警察中立執法,吾理有何種政治因素,總之破壞社會秩序就要拉。

告吾告得入,吾關警察事,係由律政司檢控部考慮。

可否解釋下既然 nothing to lose 點解要戴口罩?
口罩下你究竟收埋啲乜野?自由?前途?名譽?

引用:
原帖由 RockMe 於 2019-7-19 08:15 AM 發表
個個話nothing to lose.

但坐監無得玩手機.
無得打online games.

對年青人真是生不如死

如果nothing to lose 就唔駛去晒台灣啦

引用:
原帖由 20031210 於 2019-7-19 02:22 PM 發表
可否解釋下既然 nothing to lose 點解要戴口罩?
口罩下你究竟收埋啲乜野?自由?前途?名譽?
無錯 無畏無懼只係一句口號 唔怕就除口罩
入去坐2年 咪可以冷靜思考下自己lose左乜

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]