• 瀏覽: 47,822
  • 回覆: 7
  • 追帖: 4
+33
6月21日及26日,分別有反對修訂《逃犯條例》草案的示威者,包圍灣仔警察總部,警方經初步調查後,今日(18日)拘捕2名男

支持警察嚴正執法,垃圾暴徒一個都不能少「被警察逮捕」

新聞來源連結:
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190718/bkn-20190718184048170-0718_00822_001.html
6月21日及26日,分別有反對修訂《逃犯條例》草案的示威者,包圍灣仔警察總部,警方經初步調查後,今日(18日)拘捕2名男子,其中一名姓黃(18日)男子,涉嫌刑事毀壞;姓岑(25歲)男子涉嫌襲警,警方將於稍後交代案情。

引用:
原帖由 wongchiming 於 2019-7-18 07:11 PM 發表
DLLM 仆街777, 冇用政治解決政治, 淨係識搵差佬打9D細佬,
知你想有差佬被打死嗎, 咁就想逆轉民意, 正黑心西

蘆惠驄 都係仆街
支持警察嚴正執法,暴徒就係暴徒扮乜嘢義仕,犯咗法被捕就一定,香港容不下一個垃圾暴徒,有乜嘢留返法庭同假髮人講

引用:
原帖由 deedeed 於 2019-7-18 08:42 PM 發表
平常心問,其實香討的你們是真正普通網民?還是傳說中的「五毛」即一團人收錢唱好的打手?老實說,我同意你們的意見,撐警察,反暴力,反外國干預,愛香港。在香討,你們是主流意見,但點解還是那麼多人上街抗爭?點解上街撐政府的人又不多? ...
我係你哋口中嘅五毛,咁又點?我撐喞係香港警察,我維護係香港法治精神,你們要遊行,你們要香港政府改革施政方向,無問題,但最重要係守法,破壞、衝擊立法會對爭取民主、自由有可幫助,上水藥房人哋做生意有乜錯點解要招牌都要破壞,沙田新城市員工有乜錯日日去騷擾及圍擾,呢啲就係你哋口中嘅和平示威?
我係中國人唔係你哋口中嘅支那,我愛中國但唔代表我對共產黨的認同

引用:
原帖由 SorManDaJ 於 2019-7-18 09:43 PM 發表
\
呵呵....現在仍有大量民意在反對派,由市民的人數(沒有戴口罩)圍新城市廣場可見一班,現在讓警察再鬥示烕者,你願意看到警察殉者嗎?沙田新市廣場一役, 為何有少量只有輕裝的CID在內? 中柴CID真的可以以一對十對示威者? 警察沒足夠警力嗎? 絶對不是, 原因明顯不過. 我絶對贊成要維持香港法治,不可輕易特赦, 但觀呼現在形勢, 雙方再有傷亡只會把局勢推向極端, 焦點再次轉移, 讓主政者輕易脫 ...
我可以同你講,中共政權到現時是不會對反對派人士手軟,每次遊行示威嘅劇本都是一樣,隨便搵個團體申請遊行,遊行結束,團體宣布結束,以後發生任何事情都可以置身事外,一班暴徒就找藉口非法集結,當警方執行職務時,好戲正式上演,每次如是,根本就係要令香港陷入困境,最重要要令共產黨在國際出 丑,要全世界以為一國兩制失敗,中共要用香港一國兩制模式收回台灣就無可能

引用:
原帖由 SorManDaJ 於 2019-7-18 10:23 PM 發表

呵呵.....ching,既然知道困局,便應盡力去救,無論警隊或示威者,勸得一個得一個,讓事情有回轉餘地!!!
勸?兩隻老虎已 互相廝殺,搵乜嘢去阻止!
結果兩個,一個係其中一隻受傷逃逸,第二個兩敗俱傷
漁人得利,但我信第一個結果,至於受傷逃逸者係邊個大家心裏有數

引用:
原帖由 heyworld 於 2019-7-18 10:34 PM 發表
以鬥爭求和平則和平存,以妥協求和平則和平亡!
樓主連毛老頭説話都出埋,班細路唔會明

引用:
原帖由 過客007 於 2019-7-18 10:45 PM 發表

呢個根本就係一直用暴力嘅藉口!好難想像用暴力,欺凌可以達到你所謂嘅崇高目的!!
以鬥爭求和平則和平存,以妥協求和平則和平亡!
呢兩句係當年國、共之戰毛老頭所講,是不會對國民黨妥協,唔係要用暴力欺淩

https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&ptid=28374165&pid=503101565&utm_source=copy&utm_campaign=ios&utm_medium=share
各位認清暴徒樣貌

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]