• 瀏覽: 36,516
  • 回覆: 149
+5
引用:
原帖由 南非王子 於 2019-7-18 04:25 PM 發表
上次967,今次969
你唔好話下次971咁岩我屋企樓下,叫我係咪等出左事先再搭好D

引用:
原帖由 老爺乜你仲未死 於 2019-7-18 16:12 發表
又係藍絲搞成咁
唔好咩都黃絲藍絲啦

引用:
原帖由 廚房性感的手機 於 2019-7-18 06:33 PM 發表

咁點解你唔搬返大陸?
香港是中國的一部份,你咁唔喜歡中國,你應該離開香港。少咗的黃屍,香港可以回覆安定繁榮。
Trump 都話 if u donot like US, you can leave.

But you can't even go to US.

引用:
原帖由 refugee 於 2019-7-18 04:08 PM 發表

好混亂,標題話「相撞」,但內文就話「撞上前行的貨車」

而 881903 就話「一架969號城巴,沿大欖隧道往元朗方向行駛,駛過收費廣場之後,與中型貨車相撞」

實情係點架 ching ...
依家的記者語文程度低,寫白字讀懶音己經冇人覺得係問題,諗「相撞」同「撞上」對佢地冇分別

引用:
原帖由 TL1596 於 2019-7-18 04:47 PM 發表

純柴油引擎驅動版Enviro500 MMC(又稱E50D),是一款由英國亞歷山大丹尼士(Alexander Dennis)生產的三軸雙層低地台巴士,於2012年正式推出。在「Enviro」系列中,這款車型是Enviro500改良版及繼承品,屬廠方首個主要型號更改項目;當中「MMC」,全寫為「'''M'''ajor '''M'''odel '''C'''hange」,代表這款Enviro500經 ...
咁大巴聲落去,搞到人地唔敢再浦頭。

引用:
原帖由 廚房性感的手機 於 2019-7-18 06:33 PM 發表

咁點解你唔搬返大陸?
咁搞笑,接受唔到中國發展快速就叫我反大陸?🤔香港就是大陸一部分啦,反而你咁唔喜歡中國應該係你離開唔係我離開

引用:
原帖由 s051324 於 2019-7-18 04:05 PM 發表
跟車太貼?
長途車司機眼訓唔奇

點解部巴士爛得咁緊要

車長因咩事要撞到架車咁,而死呢,R.I.P

引用:
原帖由 AVBW@92^^ 於 2019-7-18 06:10 PM 發表

底盤和車身都係英國整,運到內地裝好車身

所以原罪都係英國野
以前係巴士廠裝,而家搬上大陸人工平,不過點裝都係一樣跟英國 manual, 所以係車本身問題,和裝工無關,呢度的廢人又抽水

阿彌陀佛🙏🏻

隊籮柚
司機呢個位好弱,視嘢係大,但冇咩撐住

R.I.P.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]