• 瀏覽: 36,489
  • 回覆: 149
+5
引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2019-7-18 04:23 PM 發表
RIP

希望呢次唔會有啲死卜街出嚟又抽巴士司機水。

已經有,仲問係咪國產車,個腦裝屎

RIP

引用:
原帖由 豬仔會爬樹 於 2019-7-18 03:32 PM 發表
【15:38】巴士車長經搶救後證實不治。

青朗公路近大欖隧道收費亭發生交通意外,今午(18日)2時許,一輛969號線往天水圍的城巴沿上址慢線往元朗方向行駛,期間撞上前行的貨車,致13名乘客及2名司機同告受傷,多輛救護車到場,分批將傷者送院,其中巴士司機一度被困,要由消防員救出,當時他已陷入昏迷,警方正調查意外原因。

運輸署宣布,因交通意外,青朗公路往元朗方向近八鄉路的第1線仍然封閉,駕 ...
rip

而家D巴士車殻全部都大陸做,一隻車架上整好從皇崗口岸出,早幾月前才出一批有二三十架包括所有巴士公司吾知吾好柒

rip

RIP

RIP . 慘 !

引用:
原帖由 老爺乜你仲未死 於 2019-7-18 04:12 PM 發表
又係藍絲搞成咁
黃屎唔搞都冇人信

其實都唔明運輸署到今時今日都唔立法規定中型以上貨車同巴士全部要鎖腦行70km/h。。。

引用:
原帖由 密精 於 2019-7-18 05:54 PM 發表
而家D巴士車殻全部都大陸做,一隻車架上整好從皇崗口岸出,早幾月前才出一批有二三十架包括所有巴士公司吾知吾好柒
底盤和車身都係英國整,運到內地裝好車身

所以原罪都係英國野

引用:
原帖由 老爺乜你仲未死 於 2019-7-18 04:12 PM 發表
又係藍絲搞成咁
唔出聲都有存在感。唔洗特登搵人招呼你架

工時長, 疲勞駕駛 ? Rip !

引用:
原帖由 JOEYU 於 2019-7-18 04:38 PM 發表

唔好成日覺得國產就有問題,中國依家月球都去到了,戰艦年年建造,已經今時唔同往日了
咁點解你唔搬返大陸?

我覺得最近d巴士司機揸車好似發緊夢咁多左撞前車,我自己眼見係美孚3日內都2單巴士撞前車冇上報,仲要段路行50,平時段路都行唔到快都可以撞

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]