• 瀏覽: 58,700
  • 回覆: 17
  • 追帖: 3
+37
沙田新城市廣場,自本周日「放警察入商場」事件後,連日來均被該區居民及其他市民「包圍」詢問處,要求商場、管理公司等高層交待事件。即使有途人見爭執事件後代為報案,保安員亦惟有聲稱可「自行處理」,謝絕警方協助。星期日的「商場如戰場」,至今

年青人果真有創意, 香港將來靠曬你!!

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/突發/353272/沙田遊行-氣球升上天花板變空中連儂牆-構思者-無咁易畀人清

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2019-7-18 03:01 PM 發表
用汽槍

夠曬和平示威喇!

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2019-7-18 03:01 PM 發表
用汽槍

問警察借喇!

引用:
原帖由 波濤進擊的雞翼 於 2019-7-18 03:07 PM 發表
過百黃屍犯民好L似白痴甘,係甘追住警察黎鬧,對人不對事,如果吾係暴徙之前向警察掟磚掟雨傘襲警在先,人地警察會無端端追9你,暴徙阻礙警方執法行動,公然嘲諷、挑釁、毆打警員,以推倒警隊、以推霖一國2制,香港特區變香港國為目標。仆街年青暴徒有組織、有部署地衝擊警方。沙田入夜後,暴力明顯升級,警方在新城市廣場被雜物、雨傘、磚頭及鐵通等物品襲擊,其間更有人圍毆警員。

正因為沙田有是非不分的黃屍家長,令 ...
呼籲沉默的大多數為香港發聲,嚴正表示支持調查警方使用越權暴力、支持撤回修例及支持林鄭即時下台,便可回復正常生活的願望。
過三天, 你將會在街上見到他們!

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2019-7-18 03:15 PM 發表

果然有創意 ,如何 暴力破壞社會丶分化市民丶批鬥政府丶批鬥警察丶批鬥異見聲音, 實創意無限。
支持有創意和平示威!
只得盲撐政府、破壞一國兩制及不思改進的人!

引用:
原帖由 得棚牙 於 2019-7-18 03:17 PM 發表
傳:只許黑衣暴徒放氣球?LOL!
利申:on 9 到無倫!
大6朋友, 你好!

引用:
原帖由 hktick1 於 2019-7-18 03:19 PM 發表

支持⋯⋯⋯可以衆籌⋯⋯⋯讓最和平理性守法要求今屆特區政府全體貪婪高官問責落台方式係香港每個角落發揚光大⋯⋯⋯讓全世界知道香港人係最熱愛和平⋯⋯⋯今屆特區政府貪婪高官行委會成員先係暴動策劃主謀⋯⋯⋯ ...
香港和平示威者上左「時代雜誌」!

引用:
原帖由 宇宙熱情的隊長 於 2019-7-18 03:20 PM 發表
一支可變焦距嘅lazer pen, 已經可以不廢吹灰之力就整穿氣球!
乘機用警槍, 阿笨! 好過周街跌

引用:
原帖由 hktick1 於 2019-7-18 03:26 PM 發表

據聞⋯⋯⋯國家領導人幕後全力支持香港人和平理性守法精神⋯⋯⋯
習總? 國家領導人幕後全力支持香港人及臺灣人和平理性自治精神

引用:
原帖由 宇宙熱情的隊長 於 2019-7-18 03:29 PM 發表

跌你夠膽執咩?
你執咗喇咩?
俾你都唔識開啦!
鳩嗡你就叻!
又係警察裝示威者的伏! 示威者無甘笨!

引用:
原帖由 宇宙熱情的隊長 於 2019-7-18 03:31 PM 發表

一早俾監躉鋒上咗啦!
你都係跟佢口水尾咋!
「時代雜誌」選真心愛香港的香港人上榜!
又唔見你上「時代雜誌」?
你上「環時」OK 嗎?

引用:
原帖由 萬家加加速膠袋 於 2019-7-18 03:37 PM 發表

連鬼佬都睇穿你地啦仲扮咩呀
外國人(鬼佬) 係指拿外國passport 的建制派嗎?

引用:
原帖由 ookkman 於 2019-7-18 03:38 PM 發表

呢班王屍真係好L煩,全香港欠左佢地甘
係林鄭、建制派及行會成員欠香港je !

引用:
原帖由 LeoGo 於 2019-7-19 12:13 AM 發表

呢啲創意?全部都係小學雞玩意 唔怪得之香港無希望
盲撐政府的大叔們, 香港有無希望, 你們看不到!

引用:
原帖由 抗毒果勇士 於 2019-7-19 01:31 AM 發表

香港將來靠暴徒?
大陸將來靠解放軍?
IQ 題黎?
香港靠建制死得喇!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]