• 瀏覽: 2,225
  • 回覆: 8
我是個普通的大陸工薪族!  工資收入不高  翻牆有段時間了   從最近這些年看到香港的年輕人因為政治意見和某些不同的事件看法    不斷的出現各種遊行示威  而且很多人在政治事件中忽略了自己中國人的身份。  不知道這種不承認自己是中國人的香港人有多少?

引用:
原帖由 黃昏消失的主角 於 2019-7-18 02:29 PM 發表
我是個普通的大陸工薪族!  工資收入不高  翻牆有段時間了   從最近這些年看到香港的年輕人因為政治意見和某些不同的事件看法    不斷的出現各種遊行示威  而且很多人在政治事件中忽略了自己中國人的身份。  不知道這種不承認自己是中國人的香港人有多少? ...
97回歸後出世的想唔認係中國人都唔得

留名

引用:
原帖由 黃昏消失的主角 於 2019-7-18 02:29 PM 發表
我是個普通的大陸工薪族!  工資收入不高  翻牆有段時間了   從最近這些年看到香港的年輕人因為政治意見和某些不同的事件看法    不斷的出現各種遊行示威  而且很多人在政治事件中忽略了自己中國人的身份。  不知道這種不承認自己是中國人的香港人有多少? ...
來來去去都係得廿零萬, 不過佢地不停吼叫又大聲, 讓人以為佢地係大多數。

引用:
原帖由 finalcountdown 於 2019-7-19 08:49 PM 發表
唔好用殘體字啦,x家剷
腦袋進水的小朋友!!   裝逼會被雷劈的!!

引用:
原帖由 finalcountdown 於 2019-7-19 08:49 PM 發表
唔好用殘體字啦,x家剷
請朗讀呢幾個單字,吠,𥴠,麊,塟,瘛,腢,係咪發現除左"吠"就乜都唔識呢

極小數,精神病患者

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]