• 瀏覽: 69,552
  • 回覆: 558
  • 追帖: 4
+81
一個加拿大人,在香港搵錢,又唔喜歡大陸,為什麼要理大陸是否封殺呢?
韓星、美星都唔一定去大陸發展㗎!

引用:
原帖由 ED1988 於 2019-7-18 02:06 PM 發表

你咁睇小泛民無外國國藉?
唔係話佢無..不過以上的人都話好愛國

引用:
原帖由 澳門人人收一皮 於 2019-7-18 01:00 PM 發表

你唔愛共產黨,即你已經唔係中國人啦!
表明收美金係美國陣營對付自己國家果隻?
仲係中國香港攪緊事喎,仲成日攪暴動都未有事,自己唔認中國人都冇法喎,鍾意做假西自由雞嘛

引用:
原帖由 西門町 於 2019-7-18 02:01 PM 發表

咁你返大陸幫手建設祖國囉,咁多野講
呢度係中國香港呀,你唔係中國人就出公海啦。

引用:
原帖由 澳門人人收一皮 於 18/7/2019 01:57 PM 發表

因為香港擁有言論自由,如果佢嚮大陸,一早人間蒸發!
師兄,咁又誇d。不過講真,無幾多個國家既國民自我認同感可以好似中國香港咁薄弱。
係好多地方講唔愛國,其他人已經會睇你唔起。就算移民別國,人地亦唔會當佢地係自己人。

佢係歌手?有冇豆腐界呢個功能組別,我雄糾糾,唔好柒代表我

引用:
原帖由 joe_lo 於 2019-7-18 12:56 PM 發表
何韻詩出現在支持示威的前線,譚詠麟梁家輝撐警,一些香港藝人沒有發表意見,他們都難逃政治標籤。

https://ichef.bbci.co.uk/news/1024/branded_zhongwen/0686/production/_107907610_gettyimages-1154572333.jpg

在持續一個多月的示威與集會期間,習慣暴露在鎂光燈下的香港藝人做出不同抉擇。他們的一次發言、 ...
唔係你估!

淨係果次什麼撐消防。。。個個on99揸住張紙仔自拍。。。你就知成班友係有人操縱

呢條基婆,出道咁耐都未試過比人敢洋影法。。。。。本行撈唔掂,未靠咁樣博出位。。。幾開心呀,比人叫香港紅藝人。。。根本就系垃圾一枚!

冇共產黨邊有你個國家。
正如,你可唔可以愛你老婆但討厭佢軀殼?

>我愛中國,但唔愛共產黨

引用:
原帖由 習總精囊 於 2019-7-18 01:10 PM 發表

咪係囉,有啲仆街果頭話外國勢搞鳩香講,呢頭又引用人地說話
咪扮聾啦,曱甴快D走啦,離開香港

愛唔愛國冇人在乎,種族係華人,背叛祖國言行都就係漢奸走狗

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]