• 瀏覽: 71,562
  • 回覆: 522
  • 追帖: 2
+65
又係文匯報?涉嫌?重唔報警?

記者??邊得咁多記者!!個個都話自己係!依家d鏡頭咁勁,都話要企到埋一埋警察面前先話影到現場!比人撞一野又大事遣責!!你估居心何在???

引用:
原帖由 chuntian6699 於 2019-7-18 10:37 AM 發表
http://image.wenweipo.com/2019/07/17/a06b.jpg許銳宇(黃衫)扮記者,涉嫌在沙田新城市廣場阻礙警方執勤。
反對派覬覦傳媒採訪的工作便利,竟然假扮記者,在暴力示威中阻礙警方執勤。網上近日瘋傳多張相片,質疑沙田反對派區議員許銳宇扮記者,涉嫌在沙田新城市廣場襲警、阻礙警方執勤。本月7日發生於旺角,一眾暴徒對女商人動私刑,涉嫌非禮、傷人等罪行一事中,原來許銳宇亦 ...
阻差辦公,應該要將資料交俾警方!!

引用:
原帖由 chuntian6699 於 2019-7-18 10:37 AM 發表
http://image.wenweipo.com/2019/07/17/a06b.jpg許銳宇(黃衫)扮記者,涉嫌在沙田新城市廣場阻礙警方執勤。
反對派覬覦傳媒採訪的工作便利,竟然假扮記者,在暴力示威中阻礙警方執勤。網上近日瘋傳多張相片,質疑沙田反對派區議員許銳宇扮記者,涉嫌在沙田新城市廣場襲警、阻礙警方執勤。本月7日發生於旺角,一眾暴徒對女商人動私刑,涉嫌非禮、傷人等罪行一事中,原來許銳宇亦 ...
其實應仲有好多人扮記者

那怕係記者又如何, 依家記協出來話係咪記者就可以阻差辦工?

黃妓者根本就是暴徒DLLM

引用:
原帖由 誰說我無堅不催 於 2019-7-18 10:40 AM 發表
政治打壓又黎la。
佢地為左人類自由,獨自面對呢個殘暴不仁既政權。
你地班人除左阻住佢地重識乜??

你地為左搵食,無夢想無自由無良心。
而家有一眾義士願意為你班廢老企出黎,你地又打壓佢。
奴性難改呀!!!!!!!!!!!!!!!!!

義士萬歲,義士精神不朽,千秋萬代!!!!!!!!!!! ...
我淨係知犯民淫陣千方百計想香人分裂,想香港亂,惡毒無比。

引用:
原帖由 220 於 2019-7-18 12:38 PM 發表 

想查佢要報案
有人已經用罪案資料郵柬報咗
但係其實有個快捷啲嘅方法

https://www.erc.police.gov.hk/cm ... licPage?language=ch

案發日期:2019年7月14日
地點:沙田新城市廣場3樓中央位置

一名中國籍男子身穿黃色背心,手持紅色擴音器,孭橙色背囊, 涉嫌襲警,妨礙 警務人員作出拘捕行動,並協助疑犯逃走。 本人從網上新聞片段及相片,認出該涉案中國籍男子為現任沙田區區議員許銳宇。

可以copy埋條新聞片link落去
https://youtu.be/va2hy9MMvkw
方便警方做嘢叫佢哋由1:50開始睇

附件就upload呢一張

大家係唔需要填個人資料,將上面段野copy and paste落去就得

洗定八月十五啦 !

點解出政府糧的已完,可以明正言順的反政府?  天下奇聞!

推上報

引用:
原帖由 chuntian6699 於 2019-7-18 10:49 AM 發表
呢種人渣,都“”義士!萬歲,義士!精神不朽,千秋萬代“”,呢個系眼盲丫,捉緊醫病啦。
啱!好多依啲人,示威係後面嗌,d替死鬼前面衝!遊行係旁邊,大大聲叫加油,有事走先!沙田係公屋掟雨傘,畀啲年青人!社交平台煽風點火!攪亂香港!仲有好多例子!

引用:
原帖由 chuntian6699 於 2019-7-18 10:49 AM 發表
呢種人渣,都“”義士!萬歲,義士!精神不朽,千秋萬代“”,呢個系眼盲丫,捉緊醫病啦。
邊有得醫架

引用:
原帖由 誰說我無堅不催 於 2019-7-18 10:40 AM 發表
政治打壓又黎la。

義士萬歲,義士精神不朽,千秋萬代!!!!!!!!!!! ...
咦?用到“人類自由”嗱,咁下次再吹仲可以用乜呀?“地球生物自由”?

引用:
政治打壓又黎la。

有無問過我地願唔願意俾佢地代表
你們要爭取所謂的民主自由人權,就神聖的
我們想保持現狀,安居樂業,就十惡不赦
但我們都係七百萬香港居民其中一份子,點解莫視我們的意見同聲音

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]