• 瀏覽: 56,896
  • 回覆: 419
  • 追帖: 2
+25
【23:45】接近午夜,逾半巿民經已離開,現時尚餘50人留在三樓中庭,四樓詢問處亦有約50人逗留。

【22:08】有市民利用氫氣球在廣場拉起一幅寫有「新城市賣港」的長型標語。

20:55】近20名市民到新城市廣場服務處,拍門找新鴻基員工回應,同時於服務處門外貼相及字條,就周日當天新城市廣場「困獸鬥」的情況表達不滿。

【20:48】電視台藝員鄭家生晚上路過新城市廣場,與在場市民發生激烈口角。

【20:29】十多人由商場走到停車場補票處,期間一名孔姓男子詢問補票處職員為何商場毫無管理人員,倘若發生衝突會如何處理,又問如要向新鴻基提交請願信要怎辦。補票處職員指「唔清楚」並請孔姓男子留下電話號碼。

【20:10】逾200人聚集於沙田新城市廣場4樓服務台位置。
【19:56】一名男子聲稱路過商場,遇上遊商場的隊伍,並發生衝突,混亂中,該名過男子丟失一隻鞋子,隨而發難要搵鞋。

新城市廣場續成包圍對象,逾百名市民棄服務台「轉攻」商戶!示威者將本周日(14日)新城市警民「困獸鬥」歸咎於是管理公司帶警員進入商場所致,繼昨晚千人圍堵廣場的客戶服務台後,今再發起包圍行動,現時有近100人參與,並在便利貼上寫訴求再貼在服務台,令該台再度變成「連儂台」。

部分人因不滿服務台沒有職員當值,無法填寫投訴信,遂呼籲出席者可到沒有關門商店「光顧」。不過,大部分位於4樓的商戶早有準備,在晚上7時已拉下半閘,只讓已進店的客戶離開而不讓人再進入。換言之,新城市部分商戶自本周日起已連續三晚再提早收檔避禍。

支持刁民繼續搞人飯碗!呢架亡命列車以經越開越快,最後車毀人亡,但最弊你地途中會撞到好多無辜既人

呢班人根本就係同口罩暴徒同一班人,藝人鄭家生路過影張相,班人就嘈做乜影佢地。
喂,明影鳩你,吹咩。無口罩,緊係影啦

今日唔見三白眼,莫非今日假期揾郭家麒割包皮?好難讀

新聞來源連結:
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190717/bkn-20190717193334074-0717_00822_001.html

今晚警隊又可提早收工,商場千企唔好報案,自己場自己救!

再去新鴻雞商場消費就死全家

引用:
原帖由 Kwok-kwok 於 2019-7-17 08:26 PM 發表
再去新鴻雞商場消費就死全家
咁你真係要好好記住.
唔好淨係商場, 最好記住佢哋公司旗下有幾多業務, 其中包括九巴.

引用:
原帖由 samsampigpig 於 2019-7-17 08:30 PM 發表

咁你真係要好好記住.
唔好淨係商場, 最好記住佢哋公司旗下有幾多業務, 其中包括九巴.
有人將要行好多路

大有唔認同佢地就咪使旨意做生意嘅氣勢

文化大革命2019

引用:
原帖由 遁地盒仔 於 2019-7-17 08:32 PM 發表

有人將要行好多路
點會,佢地為左慳錢,家人性命少理

今晚口號係咪又開冷氣開冷氣開冷氣

真係好煩😡係咪要將香港變番做以前既漁港先安樂😡

提示: 違規內容已被屏蔽
今晚又有?嘩!晚晚去真係咁得閒?
快D阻塞停車場出入口啦!唔好俾新城市D車出入!

曱甴係好難反肚。

主題標籤 #郭家麒
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]