• 瀏覽: 56,903
  • 回覆: 419
  • 追帖: 2
+25
引用:
原帖由 遁地盒仔 於 2019-7-17 08:15 PM 發表
20:55】近20名市民到新城市廣場服務處,拍門找新鴻基員工回應,同時於服務處門外貼相及字條,就周日當天新城市廣場「困獸鬥」的情況表達不滿。

【20:29】十多人由商場走到停車場補票處,期間一名孔姓男子詢問補票處職員為何商場毫無管理人員,倘若發生衝突會如何處理,又問如要向新鴻基提交請願信要怎辦。補票處職員指「唔清楚」並請孔姓男子留下電話號碼。

【20:10】逾200人聚集於沙田新城市廣場4 ...
又嚟?

廢青黃絲已經技窮了,要騷擾市民了

引用:
原帖由 這個路人不太冷 於 2019-7-17 09:30 PM 發表
關冷氣+提早尾班地鐵就鳥獸散
邊洗咁做, 新鴻掟舊錢出尼攪個暴徒追擊比賽, 邊個可以提供最多暴徒資料而又可以令佢入獄為冠軍. 包班杏家橙互隊

投訴點會去呢d cs, 直接去總部啦。

200垃圾未必係沙田區住嘅,又係收錢做嘢啫,點解要夜晚嚟?收工咪嚟賺下外快。如果日頭嚟,會俾老細炒魷魚。

引用:
原帖由 小靈鳥 於 2019-7-17 09:17 PM 發表
又關冷氣。其實此舉反更激起街坊怒氣,更顯集團只服務中共,不聽民意,高層有想過嗎?
集團都要聽民意?俾個CEO你做好無?

琴日成班為難詢問處職員 聽講今日直頭無人返工

引用:
原帖由 kitkityuan 於 2019-7-17 09:39 PM 發表

又嚟?
我都以為我睇錯尋晚新聞

引用:
原帖由 艾萊尤利斯 於 2019-7-17 09:35 PM 發表
查實佢地悶唔悶嘅啫,成日都係圍人、整連儂牆
示威者到商場,制造「白色恐怖」,提醒商場,在未來各區遊行時,那個商場不「配合」(eg 提供庇護所、撤退通道、等),一定搞商場的前線人員。。。昨晚,新城市廣場玩成晚,商場都吾敢報警!其目的已達。。。其他商場前線人員,快快按遊行時間表請假,否則,自求多福!

引用:
原帖由 samsampigpig 於 2019-7-17 08:30 PM 發表

咁你真係要好好記住.
唔好淨係商場, 最好記住佢哋公司旗下有幾多業務, 其中包括九巴.
你由條傻仔叫下啦,使鬼同佢咁認真咩

去揾郭生先有guts

又出賣港人? 笑能死 fb見到咁既相

附件

2E0BF42B-98A2-4CC8-AC9C-802DB316A64F.jpeg(332.45 KB)

引用:
原帖由 中午自我的採購 於 2019-7-17 09:36 PM 發表
點解咁多人頭豬腦街方?
不是沙田街坊,主要是區外人,要追尾班車

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]