[本港新聞評論] 【反修例】葉德嫻參與銀髮族靜默遊行高呼:年青人你們沒有做錯!【有片】 - 香港經濟日報 - TOPick - 新聞 - 社會

香港银髮—族又有訴求呀,奶媽你聽到嗎?

熱賣及精選
人如其名,得閒得滯,無事搵事做

守護香港 反暴力

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 charlir2005 於 2019-7-17 08:12 PM 發表

最近左一句兒童,右一句年青人,呢d低級煽情的話聽到都肉麻

仲有"孩子",  好難頂

引用:
原帖由 wonder_girl 於 2019-7-17 09:02 PM 發表

懇求劉德華,快啲接番桃姐入老人院!
劉華同佢割席啦

唔知嫻姐有冇電視睇。

回覆 引用 TOP

見佢拍巴士教育宣傳片!以為佢係明事理!懂分是非黑白!仆佢臭街……我跌眼鏡了!

回覆 引用 TOP

到呢刻還在高調聲援暴徒,只會令暴徒更肆無忌憚,執迷不悟,甚至推向懸崖邊端

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 復活高貝利 於 2019-7-17 07:55 PM 發表

反修例遊行,今日到銀髮族接力,逾千名長者嚮應號召,參與Fb專頁「銀髮族老而不廢」發起的遊行,希望「默默為崩壞制度送終」。多次參與反修例活動的藝人兼影后葉德嫻(Deanie姐)亦在隊伍之中。 今年71歲

https://topick.hket.com/res/v3/image/content/2400000/2404042/WongYip_exmobile_20190717_E_V2_1024.p ...
熱得閒真係唔應該拍交通工具禮貌嗰個片,有關方面都應考慮停播啦,根本係極之諷刺同搞笑。
作為一個禮貌大使,鼓吹其他人守禮,尊重他人,但實質卻又支持呢啲嘢,即係話,以佢嘅思維,自己認為啱就可以做,要支持,咁禮貌呢樣嘢,響車大聲聽收音機,如果自己認為啱,係咪又可以去做?

「曾經滄海難為水,除卻巫山不是雲....」  「你在我生命中的出現,足夠我回味一生...」

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 復活高貝利 於 2019-7-17 07:55 PM 發表

反修例遊行,今日到銀髮族接力,逾千名長者嚮應號召,參與Fb專頁「銀髮族老而不廢」發起的遊行,希望「默默為崩壞制度送終」。多次參與反修例活動的藝人兼影后葉德嫻(Deanie姐)亦在隊伍之中。 今年71歲
https://topick.hket.com/res/v3/image/content/2400000/2404042/WongYip_exmobile_20190717_E_V2_1024.p ...
支持及鼓勵暴徒,歷史會審判你們

回覆 引用 TOP

葉小姐講留左,示威遊行無錯,但暴動襲擊有錯

回覆 引用 TOP

嫻婆婆記得準時復診

回覆 引用 TOP

收咗幾多錢

Трахни тебя таракан! 弱智原來真係有樣睇 👇 呢D咪係智力將軍囉

回覆 引用 TOP

人渣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大鍋飯 於 2019-7-17 09:03 PM 發表

香港银髮—族又有訴求呀,奶媽你聽到嗎?
今日出嚟個班肯定係低端窮撚,政府無需理會

回覆 引用 TOP

其實每人有自己政治理念冇問題,但是係咪應該是非黑白分明呢,和平遊行當然冇問題,但依家係有暴徒以暴力破壞社會,作為公衆人物講話係咪應有分吋呢

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。