[本港新聞評論] 【反修例】葉德嫻參與銀髮族靜默遊行高呼:年青人你們沒有做錯!【有片】 - 香港經濟日報 - TOPick - 新聞 - 社會

偽人!
年輕人打警察、阻馬路、破壞政府公物、非禮、欺凌市民,原來冇做錯?
真係長知識了!

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 ho501501 於 2019-7-17 09:02 PM 發表

唔知劉德華支唔支持佢呢?
絕交啦!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 復活高貝利 於 2019-7-17 07:55 PM 發表

反修例遊行,今日到銀髮族接力,逾千名長者嚮應號召,參與Fb專頁「銀髮族老而不廢」發起的遊行,希望「默默為崩壞制度送終」。多次參與反修例活動的藝人兼影后葉德嫻(Deanie姐)亦在隊伍之中。 今年71歲
https://topick.hket.com/res/v3/image/content/2400000/2404042/WongYip_exmobile_20190717_E_V2_1024.p ...
德閑婆婆,妳d仔女,孫仔孫女,係咪好似d暴徒用磚掟妳都岩呀?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 man31715093 於 2019-7-17 09:19 PM 發表

致年輕的朋友 你的新聞自由不包括無線電視
你的言論自由不包括異見市民
你的人權不包括影到你相的路人
你的法治不包括破壞公物示威者
你的正義不包括和平
你的民主是你自己做主

你聲稱要保衛的是犯法的義士
你認為所有的問題都是政府衰
你要給犯罪者特赦
你要讓執法者坐監

為了你心中的公義
馬路可以堵
火車可以攔
欄杆可以拆
地磚可以起
路牌可以掉
牆壁可以花

對警察,你恨之入骨
你可以打警察,因為是 ...
感謝很有心思的訊息。但願走在歪路的年輕人臨崖勒馬,重新出發。

回覆 引用 TOP

無錯, 因為有D咁既銀髮老人, 所以香港先有D咁既廢青, 唔多, 睇黎都係得1千幾百, 大家都可以當佢地透明, 正義既警察哥哥會對付佢地

回覆 引用 TOP

>><<1,呢塊葉真係好得閒

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 菲律賓凸警 於 2019-7-17 07:57 PM 發表

良心藝人
本應唔衝擊,唔欺凌,唔破壞就真係無錯。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lionking9 於 2019-7-17 09:23 PM 發表

同意。相對暴徒所作所為,我地將葉懵懂禮貌宣傳嘅嘢反轉嚟做,係咪都無問题,丈衆都會接受??如是者,唔該政府立即收起葉懵懂嘅所有公德宣傳,將它們壽終正寢! ...
絕對同意!呢位婆婆廣告上就要大家守規矩守秩序,現實中就叫後生仔去衝擊去搗亂!唔該港鐵收佢皮啦!

佢真係清醒過依度班腦殘好多😓

回覆 引用 TOP

葉德嫻去遊行,唔知劉德華呢個仔有乜感想呢...

支持警方嚴正執法!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 預言家_諾查丹 於 2019-7-17 08:05 PM 發表

暴徒要坐監,佢地父母第一個要多謝葉德嫻,佢令你地子女留有案底,人生更精彩,多謝!
推人仔女去死!真係幫唔落!

回覆 引用 TOP

葉德嫻呢條杏加橙賤婆娘, 曾經在電台節目自爆係斷晒六親, 即係佢老公子女全部都跟佢有深仇大恨, 個個離佢而去, 佢更講就算自己瓜咗冇仔女送終都冇所謂.
葉德嫻的性格就係咁撚仆街杏加橙, 真係 DLLM 的賤女人.

人生有很多沒有道理的事情                这里是中国
預料之內的事沒有發生                     This is China
預料之外的事卻發生了                  中国 - 最炫民族风
如是我聞 必作如是觀
班兒童圍歐剪手指,好媽媽教吓班仔唔該。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大鍋飯 於 2019-7-17 09:03 PM 發表

香港银髮—族又有訴求呀,奶媽你聽到嗎?
我都有訴求呀?我嘅訴求係暴徒收皮啦!

以前我覺得佢唔係好識做戲,演技有D誇張。估唔到臨老反而識做戲,扮哂民主奶媽,令人作嘔!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。