• 瀏覽: 54,136
  • 回覆: 325
  • 追帖: 3
+45
引用:
原帖由 0qazwsxedc0 於 2019-7-17 08:48 PM 發表

入到室內始終好多武器同戰術都用唔到
仲比暴徒利用地型攻擊同用市民做肉盾
下次應該係所有出入口架設荷槍實彈既檢查站 離開要登記身份證同影一張相 ...
係而家香港嘅環境,荷鎗實彈做唔到,輿論壓力會好大。橡膠子彈頂到盡😧

引用:
原帖由 不覊的牛牛 於 2019-7-17 08:47 PM 發表

可不可以考慮用解放軍收佢哋。。。
除非班傻仔將港毒搬上武裝層面 唔係都唔會放老解出黎散步咖啦 暴徒唔要面 呀爺要呀
而且差佬最精銳嗰啲都未出黎

引用:
原帖由 chinaboyboy 於 2019-7-17 08:50 PM 發表

用解放軍打弱智, 會成為國際笑柄架!!
講吓笑啫,唔使咁認真,其實解放軍睬你都儍,怎會找屎上身。

引用:
原帖由 discuss.woddboy 於 2019-7-17 06:12 PM 發表
bbc 就係真正報導新聞
呢個記者講真話, 可能好快比人炒.
你見香港BBC的報導, 就知係明顯係外國勢力入侵香港的罪證.

引用:
原帖由 共享陽光 於 2019-7-17 06:02 PM 發表
香港文匯報訊(記者 尹涵)近期所謂的「和平示威」往往都變成暴力衝擊,更有人想置執勤警員於死地。BBC駐北京記者麥廸文(Stephen McDonell)一連數日在Twitter更新,譴責暴徒向警方投擲磚頭、雜物,對倒地警察拳打腳踢等行為,並強調「每個人都需要對自己的行為負責,而不是找一些蹩腳的藉口攻擊別人」。

14日,即沙田遊行當日,麥迪文在Twitter上轉發了一則短片,並配文「今晚一群香港示 ...
呢個記者既然咁權威連文匯乃共建制五毛都buy
不如quote 下佢呢段時間仲講過d乜。
毛毛敢唔敢?😂😂😂

引用:
原帖由 payday 於 2019-7-17 06:41 PM 發表
黑警死有餘辜,殉職家屬有車有樓賠一定最開心
祝你死全家

呢啲黑衣暴徒全部捉曬去打靶

引用:
原帖由 共享陽光 於 2019-7-17 06:02 PM 發表
香港文匯報訊(記者 尹涵)近期所謂的「和平示威」往往都變成暴力衝擊,更有人想置執勤警員於死地。BBC駐北京記者麥廸文(Stephen McDonell)一連數日在Twitter更新,譴責暴徒向警方投擲磚頭、雜物,對倒地警察拳打腳踢等行為,並強調「每個人都需要對自己的行為負責,而不是找一些蹩腳的藉口攻擊別人」。

14日,即沙田遊行當日,麥迪文在Twitter上轉發了一則短片,並配文「今晚一群香港示 ...

引用:
原帖由 不覊的牛牛 於 2019-7-17 08:54 PM 發表

講吓笑啫,唔使咁認真,其實解放軍睬你都儍,怎會找屎上身。
我反而覺得老解唔知幾想出黎打班仆街 奈何呀爺要顧及兩地面子

BBC睇多次!

快啲將啲暴徒繩之於法啦

引用:
原帖由 lunlunka 於 2019-7-17 08:50 PM 發表

又唔可以完全話戰術失策,除左低估左對家戰力,我覺得亦有機會係IC好大喜功,強推前線警員衝!

睇返之前既遊行示威,雖然班搞事分子都有架設路障,但警方將防線推前,示威者就會退,玩兩玩最後就會散。
大家都心知肚明邊面人多,而且新城市有幾層,班記者亦塞住哂d路。
結果警察一推入去就散哂,又比人掉又比人打,進退失據。
示威者知道警察入黎,預先有準備;同樣,我亦相信現場有便衣,警員一樣知道 ...
其實驅趕人群一樣基本嘅要點係:
驅趕方人數上一定要多過被驅趕方
好簡單一樣從心理上分析:我係暴徒咁啱有十個人一group, 你而家三丁差佬走埋嚟想趕我,俾我都唔驚喇~10個人一齊上打你3個囉~
警察驅趕示威者人數上要同示威者持平,呢種戰術無論室內室外用都要咁……

無咗個煙花廣告。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]