• 瀏覽: 54,144
  • 回覆: 325
  • 追帖: 3
+45
引用:
原帖由 秋天蕃薯 於 2019-7-17 08:31 PM 發表
成班喪屍好似失去理性 真係好恐怖 嗰班年輕人都受過教育 點解會變成咁㗎冇曬人性
原文係個記者質疑點解警方會到圍堵攻擊想離開嘅示威者。

附件

Screenshot_20190717-122621_Samsung Internet.jpg(93.42 KB)

Screenshot_20190717-122621_Samsung Internet.jpg

外媒也看不到過眼

引用:
原帖由 starr 於 2019-7-17 07:35 PM 發表

你去連登睇睇,大概99%都係咁
佢地癲晒冇人性
你上中東ISIS網睇下,D人都是甘樣

引用:
原帖由 payday 於 2019-7-17 06:41 PM 發表
黑警死有餘辜,殉職家屬有車有樓賠一定最開心
你咁L毒,小心有報應。

引用:
原帖由 refugee 於 2019-7-17 06:11 PM 發表

暴徒潑鏹整到自己警察都會幫助佢

但警察倒地暴徒就想攞人命

爭取公義既人做埋啲咁不公義既事,仲好意思話自己爭取公義?
  嗰班畜牲根本想攞人命

等天收!

引用:
原帖由 lunlunka 於 2019-7-17 08:26 PM 發表

同意,如果警方認為呢班人係有攻擊性或者會傷害警務人員,橡膠子彈係合適而殺傷力比較低既武器。
又或者出動水砲車,同樣可避免警員或者示威人士過於接近而對對方造成既傷害。 ...
沙田個晚警察走入商場捉人又係戰術失策
警方人數少,有乜理由人數少一方去驅趕人數多一方?結果被暴徒分割包圍,警察唔開鎗其實都係同赤手空拳差唔多,人少就蝕底,俾暴徒圍揼……
當年毛澤東共產黨打國民黨都係咁嘅招數:敵進我退、敵停我擾、敵疲我打、敵退我追,同埋分割包圍……
所以下次警方要驅散示威者,最好在戶外,遠距離戰鬥,橡膠子彈水砲車可發揮作用。
如果一定要入室內驅散,人數上一定要多過示威者……

引用:
原帖由 漆哥 於 2019-7-17 08:17 PM 發表
刑事事件可追究七年,警方慢慢研究,佢地就七年活在陰影中
香港法例就7年,2046後就唔知。

引用:
原帖由 共享陽光 於 2019-7-17 06:02 PM 發表
香港文匯報訊(記者 尹涵)近期所謂的「和平示威」往往都變成暴力衝擊,更有人想置執勤警員於死地。BBC駐北京記者麥廸文(Stephen McDonell)一連數日在Twitter更新,譴責暴徒向警方投擲磚頭、雜物,對倒地警察拳打腳踢等行為,並強調「每個人都需要對自己的行為負責,而不是找一些蹩腳的藉口攻擊別人」。

14日,即沙田遊行當日,麥迪文在Twitter上轉發了一則短片,並配文「今晚一群香港示 ...
放心,每個警員配鎗,MP5已經整裝代發。

引用:
原帖由 任展鑾. 於 2019-7-17 08:16 PM 發表

BBC北京?
可以不理
良心bbc

引用:
原帖由 mtchan 於 2019-7-17 08:34 PM 發表
你上中東ISIS網睇下,D人都是甘樣
阿拉伯文 唔識

新民主同盟扮記者,仆街

引用:
原帖由 funbull9394 於 2019-7-17 08:31 PM 發表

五毛媒體斷章取義立亂翻譯 真係無恥。
教育程度所限,睇唔掂啲英文。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]