[本港新聞評論] 【旺角衝突】網傳影相女商人為警員 警方澄清:女督察非案中受害人

能真有個
引用:
原帖由 番攤士碌架 於 2019-7-17 04:48 PM 發表

下次女商人出庭做證人 叫女督察一齊現身 會唔會 孖妹 一個係家姐
係就真攪笑

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
傳你老豆,姓屈

回覆 引用 TOP

係唔係警 都唔應該咁對待

回覆 引用 TOP

轉移視線係連燈仔技倆,居然咁樣屈人

回覆 引用 TOP

今次係—個教訓唔好亂來—衰就要坐監,搏坐監都要合情合理

回覆 引用 TOP

一個係男,一個係女,兩個人黎

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2019-7-17 04:07 PM 發表

又攬又揸又磨股果個肥佬 ??
兩個拉晒,大快人心

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 montejo 於 2019-7-17 04:50 PM 發表

你條片呢???
我都想睇有樣子果條片

引用:
原帖由 absdorfhq 於 2019-7-17 02:47 PM 發表

九龍區反修例大遊行時有示威者在旺角要求一名女子刪除手機所拍片段,期間3名示威者涉在爭執中撕扯該女子衣服和從後箍頸和胸部,警方就事件拘捕兩男一女,指他們涉非法禁錮及非禮罪。網上流傳一組圖片,質疑該女商人為一名警察,警方表示,相片中的警務人員為一名駐守港島區的女督察,並非案件中的女受害人。         

有傳30歲女商人姓關,在澳洲讀書,去年回流返港,打理家族的金融貿易生意。

當日警方 ...
請封貼

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 遁地盒仔 於 2019-7-17 03:01 PM 發表

係唔係警察都唔可以禁錮,非禮,搶劫,襲擊,恐嚇。
你同64班學生殺軍警公安有乜分別
他们受的教育是杀差人冇罪?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 任展鑾. 於 2019-7-17 04:13 PM 發表

係告唔到襲警
當時冇著制服冇表露身份又唔係執行緊職務點告襲警?
告意圖強姦啦

回覆 引用 TOP

證據確鑿,個三條友已經準備緊精彩人生,你呢滴造謠誹謗既都好快既嗟,洗乾淨你個八月十五啦連登文宣組

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 brianlee36 於 2019-7-17 03:18 PM 發表

擺得上法庭,公布得受害人係商人,仲有得假? 如受害人就算係警察,都唔代表呢班人可以咁樣做,其實講乜都係輸晒,亦無任何合理求情理由,而且佢地無自首亦無公開向受害人道歉, 只係心存僥倖希望唔俾人拉到,所以罪無可恕,身為老師就更要罪加一等 ...
係咩人有關係麼?定報紙佬想入多條襲警罪呀 ? 人人都是許健峰

回覆 引用 TOP

如果非禮女警仲大鑊

回覆 引用 TOP

不論比人非禮搶電話果個女人係乜嘢身份, 暴徒所做嘅事情就應該要坐監

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。