• 瀏覽: 49,966
  • 回覆: 332
  • 追帖: 29
+9
引用:
原帖由 愛你就是害你 於 2019-7-18 12:25 AM 發表

影片
啱啦,準備多幾副

引用:
原帖由 最終章 於 2019-7-18 01:13 AM 發表

啱啦,準備多幾副

引用:
原帖由 hanE 於 2019-7-18 01:09 AM 發表

係,一來香港近乎冇息,二我又喜歡上面生活,早已準備好退休上去,可惜暫時還未能全身而退!,
同意, 但始終唔係咁易抽到晒身,
大陸生活的確不錯

睇完佢哋嘅訴求忽發奇想,
係佢哋和平集會期間殺人係咪都應該不被追究呢?

吾好賴美國人啦...可以解決香港問題在林鄭身上

支持馬兄之餘, 都要講多句, 硬膠低智連登仔, 你要洗腦, 搵錯門口喇, 返去叫媽媽喂完奶學識人話先再出嚟啦........

引用:
原帖由 任正飛 於 2019-7-18 12:58 AM 發表
外部勢力係賤奴死共匪,唔係美國!
就係呢D㭍頭囉!

引用:
原帖由 EHH03 於 2019-7-18 01:01 AM 發表
只有聯合國出兵,才可以救香港。
尾國只會當你地班儍柒係棄卒!

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-7-17 02:19 PM 發表
美國為甚麽要搞亂香港,因為老美唔保護香港宜個美元市場,當無左,就係美元霸權崩潰的開始。

當有人不停鼓勵大家將香港資産全換美元時,我地試下重溫美國大蕭條時代係點樣的,如果美元崩潰,情況祗有更差……

美國如果失去美元霸權會變成怎樣,看看1929到1941的大蕭條就知道
在1929到1941的美國大蕭條中:
- 股市失去了90%的市值。
- 差不多110 ...
美國就係怕越來越多國家放棄美元體制,可能導致美國崩潰,所以要不停搞亂世界各國,動盪令美元保持避險貨幣角色。國家亂七八糟,仲邊有時候改革貨幣?

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-7-17 10:06 PM 發表

我將今個月獅子銀行到期的人仔轉去四大行!
X 2

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2019-7-17 10:02 PM 發表

所以將錢轉去國有銀行較穩陣
現在應該叫人放錢到美國銀行。 之後買定花生等睇戲。  條路自己選。x街低x死!

幣值真係要睇國家金融實力,而家係人都知美國就黎連利息都無錢還,全球越來越多國家放棄用美元結算。美金真係有機會變廢紙。

推,俾黃廢睇吓美爸曾經幾廢

七月二十一日全港清牆日
七百萬人齊行動,清除含膿牆,你我有責!

點樣解決?
引用:
原帖由 半夜藍色神童 於 2019-7-18 02:18 AM 發表
吾好賴美國人啦...可以解決香港問題在林鄭身上

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]