[本港新聞評論] 港大就凌晨有警員進入校園向警方正式投訴

港大就凌晨有警員進入校園向警方正式投訴 E-mail 此主題給朋友

全城人民反抗了,高等院校都唔妥盧偉聰了,傳到全國各地了,中共中央賴尿了

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1468820-20190717.htm

熱賣及精選
引用:
原帖由 HK官商合謀0002 於 2019-7-17 01:36 PM 發表

港共公安入大學做什麼?
克警行行吓一時屎急入去踎廁啩

引用:
原帖由 乂大簡 於 2019-7-17 01:41 PM 發表

吊都on9....是旦派條友入去港大打999,警方已經可以入去 
教唆他人報假案,屬犯罪,你將會被警方上門拘捕

引用:
原帖由 鼠貓 於 2019-7-17 01:43 PM 發表

講下有乜法律唔俾警員進入校園?唔好太過自大
你屋企都唔畀老鼠入屋啦,點解校園會畀

引用:
原帖由 自由之翼2019 於 2019-7-17 03:08 PM 發表

如果有黄絲響度,我真係勸喻一句,及早收手。

自己諗清楚,呢段時間你企既立場,有無比人影響,係唔係真係你自己一直以黎既想法,係唔係比人灌輸左唔應該有既想法?然後試下重新睇返唔同既報導❨指毒果以外嗰d❩,聽多d唔同既聲音,諗清楚,究竟之前既你企響黄絲嗰度,有無咩不同既地方,我唔敢話你錯,我只係指『不足既地方』,響我心目中,黄絲還黄絲,示威者還示威者,暴徒還暴徒。黄絲唔一定係暴徒既一份子。所以真心勸喻 ...
你諗你自己先啦,多Q餘,共賊一日到黑以為全世界得自己最識理性分析

引用:
原帖由 自由之翼2019 於 2019-7-17 03:13 PM 發表

我當然有諗自己啦,正如頭先所講,我仲係一直係一個上班族,星期6 日就行街睇戲食飯,唔洗擔驚受怕,就算話零晨有警察拍門都唔會驚既普通市民,有咩大問題? ...
,所以人民會繼續數十萬人大遊行,個個禮拜日行,禮拜六行街睇戲食飯,一於嘈到中聯辦俾韓正鬧到姨媽到

引用:
原帖由 medp111 於 2019-7-17 03:20 PM 發表

屌,你班乞兒好能煩,日日係度嘈之巴閉,嘈黎嘈去都係啲無聊野。

你話你地啱晒,就殺能死所有政苦官員同警察,香港由你地話事,就唔使日嘈夜嘈,你班友煩能過嗅茜… ...
就係要嘈

引用:
原帖由 胡主席 於 2019-7-17 03:26 PM 發表

屌,啲警龜未一樣要搵醫生駁手指
共賊話你亂講,克警有特異功能,身體自己會收復㗎,使鬼靠醫生咩

引用:
原帖由 自由之翼2019 於 2019-7-17 03:28 PM 發表

其實而家講真,遊行有無10萬都成問題啦。。。。唔係掃你興。不過如果你話全港響條街行既人,應該都有既
重點係你認為

引用:
原帖由 kenyeung88 於 2019-7-17 04:03 PM 發表

既然香港大學同學生咁唔滿意警察路過校園,又要投訴呢樣那樣小事大事化,現在呼籲政府考慮執行下列建議:
1)收回所有對香港大學的資助。
2)收回所有香港大學學生的資助同貸款。
3)收回香港大學所有政府機構提供嘅公營設施例如供水及去水設施。
4)不接受香港大學所有求助例如消防及警察等服務。
5)既然大學學生咁憎恨政府,所有政府機構不聘用香港大學學生。
當然,政府所有高官也不再做香港大學所有職位例如校監, ...
咁林鄭西鵝要執包袱了

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2019-7-17 11:07 PM 發表

警察聞到香港大學有屍體臭味
警方聞到賣港賊林鄭月娥條閪味

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 minglee29 於 2019-7-18 05:12 PM 發表

警員入校園請問有咩問題?
有,因為唔可以搞後面

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 noname_hk 於 2019-7-18 09:01 PM 發表

係要強辭奪理的話, 你應該話美國式民主, 同香港泛民差唔多都一樣咁獨裁, 所以造成美國呢幾十年國力不振, 發展遲緩, 美國人個個好似特朗普以惡欺人不講道理, 因此比中國從後追上. ...
你主子都認咗幾百次美國世上最強喎,你噏緊乜春呀

引用:
原帖由 noname_hk 於 2019-7-18 09:22 PM 發表

只聽過美國認左中國已從後追上, 短時間將可或已超越美國, 所以要用盡力去打擊中國咩?
即係美國自己都認左發展緩慢得比中國多了.
淨係知環球時報認咗幾百次美國當今世上最強,共賊一日到黑又老作又詐傻扮懵

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 noname_hk 於 2019-7-18 10:38 PM 發表

反中人士竟然變左信中國唔信美國, 奇蹟.
環球時報係中國政府出版的其中一份報刊, 又要引用, 又話係老作, 究竟想點?https://news.discuss.com.hk/images/smilies/default/smile_30.gif ...
你又要做共賊,又要唔信共賊

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。