• 瀏覽: 70,279
  • 回覆: 627
+15
今時今日d 大學生真係好撚惡!

原來港大不準警察入去,咪同九龍寨城一樣變賊窯。

個度系公眾範圍 照佢咁解釋 時代廣場地面的公眾範圍 警察都唔企得啦

港大係納稅人比錢!警察當然有權入內!

屌你港大老母西啦,食公家錢唔撚去得呀?你老母係人都屌tim呀

引用:
原帖由 鼠貓 於 2019-7-17 01:43 PM 發表
講下有乜法律唔俾警員進入校園?唔好太過自大
我都諗唔明有邊條法例唔比警察入去

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 cll4793 於 2019-7-17 01:38 PM 發表
邊條法例規定警員不得進入港大校園?
咁點解警方向港大致歉,及保證不會再發生同類事件?
冇錯都要道歉?咩道理?

引用:
原帖由 adri.h 於 2019-7-18 12:09 AM 發表

我都諗唔明有邊條法例唔比警察入去
咁點解警方向港大致歉,及保證不會再發生同類事件?
冇錯都要道歉?咩道理?

原來好多盲毛唔識睇新聞,又或者翻唔到牆,唔知警方已向港大致歉及保證不會發生同類事件

引用:
原帖由 HK官商合謀0002 於 2019-7-17 01:36 PM 發表
港共公安入大學做什麼?
段片睇係2女1男穿過港大去港鐵站,
其間咩都無做。衰戇居。

咁緊張唔通收埋幾箱菠蘿 

引用:
原帖由 wantatogo 於 2019-7-18 01:42 AM 發表

段片睇係2女1男穿過港大去港鐵站,
其間咩都無做。衰戇居。
應該入去睇柏林牆

引用:
原帖由 BNO實太cheap 於 2019-7-17 01:34 PM 發表
全城人民反抗了,高等院校都唔妥盧偉聰了,傳到全國各地了,中共中央賴尿了

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1468820-20190717.htm
班垃圾大學生,又咩咁巴閉,工都未搵到,就扮晒野,唔被人依樣,唔被人個樣。
挑!!! 講野前,諗吓自己咩身份先啦!
讀屎片,既廢柴!!!!!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]