[本港新聞評論] 港大就凌晨有警員進入校園向警方正式投訴

老實講呢d敏感時期,警察冇咩特別原因最好唔好入校園,盞校方難做。除非係有d咩原因啦

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 BNO實太cheap 於 2019-7-17 01:34 PM 發表

全城人民反抗了,高等院校都唔妥盧偉聰了,傳到全國各地了,中共中央賴尿了

新聞來源連結:https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1468820-20190717.htm
如果係咁, 假設我喺香港大學比人偷左野, 係咪唔可以打999, 叫警方派警員去大學調查呢?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2019-7-17 02:21 PM 發表

事實就係黑警啲糧由市民而來市民是老闆
20萬遊行係市民,咁680萬無出黎行個D唔係市民?

幾撚惡,行過都唔得?

回覆 引用 TOP

堅?

回覆 引用 TOP

港大學生全部拒絕政府資助先講啦

道德經
第八章
上善若水。水善利萬物而不爭﹐處眾人之所惡﹐故幾於道。
居善地﹐心善淵﹐與善仁﹐言善信﹐政善治﹐事善能﹐動善時。夫唯不爭﹐故無尤。

回覆 引用 TOP

原來班讀屎片以為大學係法外之地,唔怪得大學出咗咁多漠視法紀嘅暴徒啦!

回覆 引用 TOP

搞到港大好似當年嘅成寨係一樣

回覆 引用 TOP

李国章做乜唔反對港大反警入内,正食屎狗

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 HK官商合謀0002 於 2019-7-17 01:36 PM 發表

港共公安入大學做什麼?
班暴徒咪港共囉,警察而家黎拉班港共,你應該開心啦

回覆 引用 TOP

警方連基本禮貌都無,進入港大校園範圍前,都唔知會校方一聲

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2019-7-17 02:21 PM 發表

得幾多人遊行呀?。30萬好未
咁其他人呢?。唔係市民呀

唔知幾多人就睇reuters news

引用:
原帖由 BNO實太cheap 於 2019-7-17 01:34 PM 發表

全城人民反抗了,高等院校都唔妥盧偉聰了,傳到全國各地了,中共中央賴尿了

新聞來源連結:https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1468820-20190717.htm
港大都叫高等院校呀?專出暴徒喎,差人入嚟就怕呀?你班所謂大學生去人哋地方攪事有無下人哋感受呀!

回覆 引用 TOP

引用:

仲有,唔好講咩市民係老闆,我地交既税,就算真係比左佢地份糧,但我地係每一分每一秒都享受緊佢地比我地既服務,報案電話24小時,唔洗人聽?24小時standby為市民,呢d野本身已經享受緊,唔係比你班暴徒屌,比你地屌老母,呢d人工唔包架,諗清楚d啦

港大同中大之前都分別有教授殺妻啦,唔通警察就唔可以入去查案? 教授都拉得,何況係學生!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。