[本港新聞評論] 【沙田衝突】抗議人士包圍新城市停車場辦事處 女職員受驚落淚

放低五大訴求,宜家唯一訴求開冷氣

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
當然要去圍老人中心,肯定唔反抗

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2019-7-17 11:01 AM 發表

沙田新城市廣場周日爆發示威者與防暴警察激烈衝突,最少數百人晚上7時起包圍商場的客戶服務中心,要求負責管理的新鴻基地產的高層,回應警員進入商場事件。示威者包圍客戶服務中心,高叫口號,民主黨立法會議員林卓廷在場。櫃枱原本有6名職員,先後有多名職員報稱不適,救護車接報到場將他們送走...
http://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/201907 ...
林耳猿做乜唔帶暴徒去灣仔雜屯腫部打大佬?驚?

回覆 引用 TOP

暴徒已思覺失調,應入青山精神病院,切勿延誤。

唔到絕境,你唔會積極奮鬥,所以先設想已到絕境!
唔到死前,你唔會馬上行動,所以先設想已到死期!
成功失敗,不完全由自己決定,但你可以行動,去改運變命!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 keung1997 於 2019-7-17 13:09 發表

暴徒又出現,專登搞事,今次金主四仔叔,同你地班暴徒割蓆!
話唔定係苦肉計

"The universe is change. Our life is what our thoughts make it." Marcus Aurelius

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2019-7-17 11:01 AM 發表

沙田新城市廣場周日爆發示威者與防暴警察激烈衝突,最少數百人晚上7時起包圍商場的客戶服務中心,要求負責管理的新鴻基地產的高層,回應警員進入商場事件。示威者包圍客戶服務中心,高叫口號,民主黨立法會議員林卓廷在場。櫃枱原本有6名職員,先後有多名職員報稱不適,救護車接報到場將他們送走...
http://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/201907 ...
專虾婦孺………拳打老人院腳踢幼稚園

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2019-7-17 11:07 AM 發表

更加關停車場女職員乜事?
下次圍掃地果班

回覆 引用 TOP

成班廢柴,女人都恰。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 SandyBB1995_2 於 2019-7-17 01:12 PM 發表

當然要去圍老人中心,肯定唔反抗
泛民主派最叻打老幼,一惡嘅人即縮。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 soonerorlater 於 2019-7-17 12:50 PM 發表

呢條仆街黃子隆,揸波龍爪手,箍頸迷魂鎖,老漢仿推車,乜都出齊!

另外呀~~咬人手指隻狂犬,原來之前抽水楂波,唔怪得咁落力

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 澳門人人收一皮 於 2019-7-17 11:15 AM 發表

投共日報真係識「煽情」,抹黑異見!
咩異見?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 skwongskwong 於 2019-7-17 11:35 AM 發表

好奇怪佢地點解唔做返工既...咁得閒..
有人請先得架。。

回覆 引用 TOP

民粹主義威力不比共產主義弱

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 過客007 於 2019-7-17 01:11 PM 發表

搞d前線職員做乜?人地打份工已經夠辛苦!你係人,職員都係人!你不滿都冇理由欺凌人地㗎!!都唔知為乜!!將自己怨氣發洩响人身上!👎👎👎
泛民主派除了壞事,冇嘢會做。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gn01168158 於 2019-7-17 11:35 AM 發表

佢地一味話人唔民主,自己就搞一言堂,包圍反對佢的人,結果活成自己討厭的樣子
你民我主

回覆 引用 TOP

主題標籤 #林卓廷 #立法會
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。