[本港新聞評論] 【逃犯條例】雀巢送貨員撕毀大角咀連儂牆雀巢割席:屬個人行為

【逃犯條例】雀巢送貨員撕毀大角咀連儂牆雀巢割席:屬個人行為 E-mail 此主題給朋友

反對修訂《逃犯條例》風波持續,全港多區都出現貼滿便利貼的「連儂牆」。今日(16日)下午有網民於大角咀發現,一名身穿雀巢公司制服的男子,撕走原本貼在欄杆上的連儂牆,期間一輛雀巢貨車,亦懷疑違泊在單黃線。有網民表示,會罷買雀巢產品。雀巢香港有限公司回覆《香港01》表示,得悉今日下午於大角咀發生的事件,對於員工的行為,強調「乃屬其個人行為」。雀巢未有回應如何處理事件,包括是否處分該員工。

呢位師兄好野!!班粉皮又話唔飲雀巢擺買啦要搞到人無左份工啦!成班唔使做野又想搞9人啦!雀巢喎…咁咪好7多野唔飲得囉!!咁飲尿啦仆街!

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/article/352768

熱賣及精選
挑!

聽班連登仔噏喇!
呢樣又罷個樣又罷,最終呢?
有邊樣死左?

佢哋夠話想消滅中國啦,點知消滅中國個啲用品淘寶買㗎喎!
咁L憎中國又唔罷買淘寶?

叫佢地罷買東江水先啦,我堅唔信佢地晚晚玩完和平示威唔返屋企沖涼呀。

佢表達唔想要流膿腸既意見啫,我尊重佢表達既權利

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2019-7-17 07:29 AM 發表

反對修訂《逃犯條例》風波持續,全港多區都出現貼滿便利貼的「連儂牆」。今日(16日)下午有網民於大角咀發現,一名身穿雀巢公司制服的男子,撕走原本貼在欄杆上的連儂牆,期間一輛雀巢貨車,亦懷疑違泊在單黃線。有網民表示,會罷買雀巢產品。雀巢香港有限公司回覆《香港01》表示,得悉今日下午於大角咀發生的事件,對於員工的行為,強調「乃屬其個人行為」。雀巢未有回應如何處理事件,包括是否處分該員工。

https: ...
罷買?! 希望佢地一世做到

唔好學羅黎賤種甘用黑名單啦,口講言論自由,卻限制他人發表意見.
支持ching, 全力支持雀巢產品

引用:
原帖由 怒風 於 2019-7-17 07:41 發表

叫佢地罷買東江水先啦,我堅唔信佢地晚晚玩完和平示威唔返屋企沖涼呀。
班懦夫暴徒唔沖涼?等差人架,,,,,水炮車啩,,,,,,,,,,

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2019-7-17 07:29 AM 發表

https: ...
唔係個人行為,喺香港大多數人支持嘅行為

你有貼既自由,其他人亦有撕既自由

咁先係民主架麻

地球...... 麻 麻 地 !!

清理垃圾,盡公民責任,竟要被處分?

香港 1997 ~ 2007(特區十年史)

香港核心價值︰
炒賣、輸打贏要、憎人富貴厭人貧、事事諉過於人、自私、雙重標準
屌,我着件反中去撕,唔通反中人投畀建制

清潔香港 清理非法街招 係正義行為!

反修訂逃犯條例即係支持殺人犯,必有業報
"但係佢哋俾人逐個逐個叫出去,然之後返入嚟嘅時候佢哋就話佢哋俾人控告暴動。之後成條巷 12 個牢房,有啲人喺度喊,有啲人係度唔知點算好。"
良心員工應該升職加薪

條友係咪儍架,著件公司衫做D咁既事

引用:
原帖由 Watergor 於 2019-7-17 08:06 AM 發表

屌,我着件反中去撕,唔通反中人投畀建制
話唔埋 佢地咁閪蠢

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。