• 瀏覽: 66,740
  • 回覆: 248
  • 追帖: 11
+4
引用:
原帖由 藍斯貝利 於 2019-7-16 10:10 PM 發表
反修例活動

贏家 - 泛民 , 蘋果日報 ......仲有蔡英文

輸家 - 香港政府 , 建制 ...... 全部香港人都係輸家 (佢呢幾個字留在最後講得好聰明 即有些人不是香港人)

雖然有時唔太認同黃生 , 不過真係好認同佢個句泛民食人血饅頭 恢復元氣   林卓廷真係唔好食太飽啊 小心食滯左 嘔唔返反白眼

https://www.youtube.com/watc ...
平時批評政府同建制,估吳到佢都睇吳過眼講返幾句普遍香港人認同的事實!

警察拉人,天公地義

如果民主萬能,投下票就可解決問題,

豬應該都可以統治地球

我不需要什麼民主!

看看臺灣!衰祝二十年!

我們只想香港人賺錢,能養妻活兒!

看看新加坡,她就是沒有民主的一個假民主國家!

絕對是一黨專政

但,人人有屋住! 安居樂業!

民主!

吔蕉啦!

引用:
原帖由 藍斯貝利 於 2019-7-16 10:10 PM 發表
許多人認為修訂《逃犯條例》引發的政治鬥爭是一場沒有贏家的戰爭,這是不確切的。泛民主派及其金主是贏家,後者更獲美國政府高層召見表彰,「勾結外國勢力」已不避嫌了。弔詭的是連在台灣的蔡英文也是贏家,她最近「消費」香港之亂多於談國事,不斷藉反修例批判「一國兩制」,令獨派聲勢大盛,更有利民進黨明年大選選情。民進黨由「抗中反統不敢獨」變成「反中促獨撈選票」,氣勢如虹;國民黨的「和中反獨不會統」相形失色,明年大 ...
那怕政府答應示威者5大訴求
佢地就贏咩?
我吼佢地去台灣gg佐佢添

我唔會支持犯民,選舉唔會投佢地

引用:
反修例活動

贏家 - 泛民 , 蘋果日報 ......仲有蔡英文

輸家 - 香港政府 , 建制 ...... 全部香港人都係輸家 (佢呢幾個字留在最後講得好聰明 即有些人不是香港人)

雖然有時唔太認同黃生 , 不過真係好認同佢個句泛民食人血饅頭 恢復元氣   林卓廷真係唔好食太飽啊 小心食滯左 嘔唔返反白眼

https://www.youtube.com/watc ...
原來暴徒中有台灣特務

顛狗識講人話 今次要讚

引用:
原帖由 sun0001 於 2019-7-16 11:07 PM 發表
蔡英文要請林鄭飲茶啦
呆灣民生完蛋。
小菜連任可能係好事?

引用:
許多人認為修訂《逃犯條例》引發的政治鬥爭是一場沒有贏家的戰爭,這是不確切的。泛民主派及其金主是贏家,後者更獲美國政府高層召見表彰,「勾結外國勢力」已不避嫌了。弔詭的是連在台灣的蔡英文也是贏家,她最近「消費」香港之亂多於談國事,不斷藉反修例批判「一國兩制」,令獨派聲勢大盛,更有利民進黨明年大選選情。民進黨由「抗中反統不敢獨」變成「反中促獨撈選票」,氣勢如虹;國民黨的「和中反獨不會統」相形失色,明年大 ...
出嚟遊行者贏在態度,贏在立場的展示,贏在確定自我而廣受認同。這是一大群還未點燃的柴薪,權力者及圍觀者都難以忽視。

引用:
顛狗講野無人會聽,我覺得佢幾似食力簡……晒氣,舊電池。

他還說蔡英文和民進黨都是贏家,這也是事實。

很多本來將會被引渡去大陸受審的紅通和電騙疑犯亦將會是贏家!

咁香港人想唔想泛民都變輸家呢?
沉默的大多數人,即使你唔玩,人地都會將你嗰份輸埋。

登記做選民,
唔想被代表,
自己選代表,
踢走假代表。

香港現在都無事.... 一樣咁繁榮..

飯民贏唔贏我就唔知道,但係蘋果明顯就係贏家。自從肥佬黎上星期喺美國述職翻黎馬上就有錢喺香討落左好幾天廣告,還有自從6月暴亂開始股價升左30%!

選舉輸左俾條靚妹就知你有幾多料仲有幾多能量,好意思出黎獻世。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]