• 瀏覽: 18,546
  • 回覆: 151
+3
【23:45】接近午夜,大部分巿民陸續散去,但仍有約200人留駐,暫未見有保安人員前來干預。

【22:42】有人在商場的一條柱貼上標語及便利貼,稱為「連儂商場」。

收看直播,請按下面連結︰https://tv.on.cc/newslive/

【22:05】客戶服務處人去樓空,示威者轉到商場四處留駐,有人在柱上張貼標語及便利貼,場內人數未見減少。

【21:40】新城市廣場4樓客戶服務台被示威者貼上多張便利貼並寫下字句,猶如「連儂牆」。

【21:30】大批示威者轉到商場停車場內聚集,有人向停車場職員索取投訴表格。

【21:20】不適的職員被帶上救護車,在外的市民則高呼「切勿濫用救護車」。

【21:01】消防處指,商場內有8人報稱不適。

【20:59】現場有客戶服務台職員感不適送走。

【20:46】現場氣氛緊張,客戶服務台職員被群眾喝罵,群情洶湧。

周日(14日)沙田區反對修訂《逃犯條例》遊行後,在新城市廣場內發生警民衝突,商場事後被質疑引領警察到場而造成混亂。昨日(15日)深夜有逾200人聚集在商場範圍並包圍詢問處,要求商場方面給予合理解釋,有網民要求商場今晚(16日)6時前回應,若未能回應訴求,便會在今晚8時到客戶服務台前抗議聲討。

現場所見,多間店舖經已落閘,至晚上8時半,商場方面仍未作出回應,約有千名市民現已抵達新城市廣場,包圍客戶服務台並撰寫投訴信,有市民高叫「新城市可恥」、「香港人加油!」,但商場只安排了約7名職員處理,並需即時加印表格應付龐大人潮。晚上約8時,部分人開始鼓譟,不斷發出噓聲要求商場方面交代。

接近千人,唔好同我講又係自發。咁多場非法集結,無一場係自發,全部都係有組織。除左口罩就代表星期日無做過暴徒咩?喂,你地自己走入商場,先挑釁警察。警察打你你咪去沙田警處要求對話囉,你搞人地做生意地方做乜?

商場管理層又係仆街,推7個員工出黎硬食班刁民。

新聞來源連結:
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190716/bkn-20190716194550562-0716_00822_001.html

奸邪妖獸無勇氣、無本領過深圳河到中國大陸搞事,只敢留在香港欺善怕惡,選擇性搞小動作。

報警拉人啦, ON9
相信呢班人有一半在星期日晚有參加過暴動

有晒cctv影住,除咗鳩叫仲可以點

警察唔好再入去呢個商場比暴徒打啦,上次d暴徒放定晒架生係商場埋伏,個商場連通知一聲都冇,幫暴徒幫到出晒面,依家佢地鬼打鬼就最好

奸邪妖獸不敢圍解放軍軍營,只敢圍三數個商場小職員。欺善怕惡本性明顯不過。

引用:
原帖由 apmichael 於 2019-7-16 09:17 PM 發表
有晒cctv影住,除咗鳩叫仲可以點
你傻啦,旺角條女夠俾十萬部相機影住,咪又俾N人老笠

引用:
原帖由 遁地盒仔 於 2019-7-16 09:28 PM 發表

你傻啦,旺角條女夠俾十萬部相機影住,咪又俾N人老笠
係,不過捉到犯就好

立場乜乜 不停報導Control Room 係邊層, 慌死無人去搞Control Room

【21:20】不適的職員被帶上救護車,在外的市民則高呼「切勿濫用救護車」。

之前唔係話自己係魔西架咩

引用:
原帖由 遁地盒仔 於 2019-7-16 09:01 PM 發表
【20:46】現場氣氛緊張,客戶服務台職員被群眾喝罵,群情洶湧。

周日(14日)沙田區反對修訂《逃犯條例》遊行後,在新城市廣場內發生警民衝突,商場事後被質疑引領警察到場而造成混亂。昨日(15日)深夜有逾200人聚集在商場範圍並包圍詢問處,要求商場方面給予合理解釋,有網民要求商場今晚(16日)6時前回應,若未能回應訴求,便會在今晚8時到客戶服務台前抗議聲討。

現場所見,多間店舖經已落閘,至晚 ...
以後香港商場,成為警察禁區

暴徒有咩事就可以走入去避,只要一日唔出泥警察一日都奈佢地唔何,和平飯店咁~正!

好擔心個7個職員,班黑社會溶左佢地都得

引用:
原帖由 xx1233xx 於 2019-7-16 09:36 PM 發表

之前唔係話自己係魔西架咩
職員都批?人地打份工

你難為D職員無用,喂你咁樣真係文革,只要對方有意或無意同你敵人同一陣線你就批鬥人,邊會放心俾你班人當權?

主題標籤 #消防處
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]