• 瀏覽: 66,653
  • 回覆: 797
  • 追帖: 1
+21
新城市廣場的商戶無損失,廣場內的一般消費者無受傷!
受傷的只有示威者和警察,
如果警察當晚不入內,全晚商場內將是無人受傷!
警察強行入商場,係策略錯誤!

(由於本人表達得不清楚,引起多位網友的回帖內容偏離主題,故此將原文一些詞語更改。)

商埸外如何?

引用:
原帖由 akara 於 2019-7-16 04:32 PM 發表
商埸外如何?
你想講咩?

同意

引用:
原帖由 melodychung 於 2019-7-16 06:08 PM 發表

你想講咩?
喺商場外犯法 掟磚 跟住走入商場 警察應唔應該追 如果應該嘅話 只係針對犯法嘅人 但係原來裏面有更加多犯法嘅人 咁就必然出現暴力 警察的確有失誤 原來裏面除咗好多犯法嘅人 仲有好多裝備 頭盔 雨傘 二樓三樓部署咗好多人對警察擲物 下次應該要做得更加好

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2019-7-16 07:29 PM 發表

商場外犯法 掟磚 跟住走入商場 警察應唔應該追 如果應該嘅話 只係針對犯法嘅人 但係原來裏面有更加多犯法嘅人 咁就必然出現暴力 警察的確有失誤 原來裏面除咗好多犯法嘅人 仲有好多裝備 頭盔 雨傘 二樓三樓部署咗好多人對警察擲物 下次應該要做得更加好 ...
捉到嗰啲人肯定係外面嗰啲人? 捉人交數先係危及法治

馬後炮。。。

仲未計可能誤傷無辜, 完全無危機意識, 妄顧市民安全 

真好笑
不如話班暴徒遊行完咗即刻散水乜事都冇,
做乜要喺外面掟磚!

引用:
原帖由 melodychung 於 2019-7-16 04:28 PM 發表
新城市廣場的商戶無損失,廣場內的一般消費者無受傷!
受傷的只有示威者和警察,
如果警察不入內,全晚將是無人受傷!
警察唔入商場,咩事都無! ...
不能同意再多

引用:
原帖由 桑下樽前 於 2019-7-16 07:45 PM 發表
真好笑
不如話班暴徒遊行完咗即刻散水乜事都冇,
做乜要喺外面掟磚!
點都係執法治安部門嚟咋, 唔可能不考慮公眾安全,
除非你當自己係軍隊, 呢句好可能係事實

引用:
原帖由 風日洒然 於 2019-7-16 07:47 PM 發表

點都係執法治安部門嚟咋, 唔可能不考慮公眾安全,
除非你當自己係軍隊, 呢句好可能係事實
點樣唔考慮公眾安全?
你睇吓班暴徒嗰日點樣搞上水啲鋪頭
咁大班暴徒衝咗入咁多人O既商場
你敢寫包單佢地唔會搞事?

定等出咗事,等埋商場打999先入去?

引用:
原帖由 桑下樽前 於 2019-7-16 07:53 PM 發表

點樣唔考慮公眾安全?
你睇吓班暴徒嗰日點樣搞上水啲鋪頭
咁大班暴徒衝咗入咁多人O既商場
你敢寫包單佢地唔會搞事?

定等出咗事,等埋商場打999先入去? ...
都被推咗入去, 佢地有搞市民商舖咩? 有既話仲俾你講?

引用:
原帖由 風日洒然 於 2019-7-16 07:43 PM 發表

捉到嗰啲人肯定係外面嗰啲人? 捉人交數先係危及法治
捉唔捉到人係其次 咁多鏡頭睇住 佢走得甩佢本事 但係有人襲擊警察 就變成另一回事 唔能夠話警察捉人唔啱 最多警察捉人嘅時候 冇諗過呢啲令佢以上不到嘅問題 原來咁多暴徒喺度幫 罪犯 下一次要做得更加小心

咁未就係指揮失當, 帶隊嗰啲又無危機意識, 或者係殺紅了眼, 脫離專業, 人地可以話你失控囉

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]