• 瀏覽: 40,869
  • 回覆: 371
+34
沙田反修例遊行後,警員與示威者在新城市廣場混戰,其中一名警長在拘捕一名港大畢業生時遇反抗,被咬斷一截手指。

睇番圖,原來係個警員濫用私刑在先:

借頭借路插人眼,唔覺意'隊'咗隻手指入人口,咁係咪叫自作自受?

咪一個告插眼, 一個告襲警睇吓邊個洩底囉.  睇下捉人見野抓實合理D定監生咬斷人手指合理啲...

唔好話冇意識監生咬斷人手指, 你出去食飯咬斷舊豬腳都要特登用力啦!!!

引用:
原帖由 daimonster 於 2019-7-16 11:26 AM 發表
咪一個告插眼, 一個告襲警睇吓邊個洩底囉.  睇下捉人見野抓實合理D定監生咬斷人手指合理啲...

唔好話冇意識監生咬斷人手指, 你出去食飯咬斷舊豬腳都要特登用力啦!!! ...
一個人被圍攻下,有手指咬自然會咬,好正常,比著你都會。

引用:
原帖由 Super1 於 2019-7-16 11:49 AM 發表

比着我唔會為左將一條未發生仲可以討論嘅”暫援”變成”撒回”而做暴徒襲警囉.

比你抝贏又點? 無論如何一咬已經襲警, 阻差辦公, 拒捕, 擾亂治安, 隨時多條煽動暴亂.....

佢以後人生除左搵反對派做靠山, 自己投資外, 留案底坐幾年一定走唔甩, 大D嘅公司都criminal check.....單已埋

引用:
原帖由 daimonster 於 2019-7-16 11:26 AM 發表

唔好話冇意識監生咬斷人手指, 你出去食飯咬斷舊豬腳都要特登用力啦!!! ...
無常識就會認為佢岩

引用:
原帖由 Super1 於 2019-7-16 11:49 AM 發表

樓主咬人?

引用:
原帖由 daimonster 於 2019-7-16 11:59 AM 發表

比着我唔會為左將一條未發生仲可以討論嘅”暫援”變成”撒回”而做暴徒襲警囉.

比你抝贏又點? 無論如何一咬已經襲警, 阻差辦公, 拒捕, 擾亂治安, 隨時多條煽動暴亂.....

佢以後人生除左搵反對派做靠山, 自己投資外, 留案底坐幾年一定走唔甩, 大D嘅公司都criminal check.....單已埋 ...
都未審,憑咩話暴徒襲警呢?

睇圖反而係警襲市民。

引用:
原帖由 Super1 於 2019-7-16 12:14 PM 發表
都未審,憑咩話暴徒襲警呢?

睇圖反而係警襲市民。
俾警察捉住嘅時候咬斷人手指仲唔係襲警? 有罪特赦都係有罪!

立帖為記, 判得入絶蹟香討, 吾開分身, 捐$1000去對方指定嘅慈善團體, 如何?

對眼會發射飛彈?

佢打黑警在先

警察太毒了

引用:

我讚成互相告,睇吓結果,坦白說,要咬斷手指,力量要很大,就算無意識咁監生去咬,都好像有點怪怪

引用:
原帖由 daimonster 於 2019-7-16 12:42 PM 發表

俾警察捉住嘅時候咬斷人手指仲唔係襲警? 有罪特赦都係有罪!

立帖為記, 判得入絶蹟香討, 吾開分身, 捐$1000去對方指定嘅慈善團體, 如何?

點呀樓主, 捐款去邊間? 等判過數!!

作新聞,傳,擬,呃年青人就得。

事實係個警察比人行私刑切手指,想制造恐慌激化矛盾。

咬㫁警員手🈯️的暴徒
拉咗
最少五年監

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]