• 瀏覽: 120,663
  • 回覆: 1,094
  • 追帖: 7
+51
利申,我咁多次都無上過街。
真心講,我唔care修例通唔通過:通過都唔會影響到我普通市民一個;唔通過亦無所謂,我無咁大仁大義要幫台灣案取回公道。

我有好多朋友最初有去遊行,係200萬人之一(雖然我覺得有少少作大人數),但佢地都唔贊成而家搞到咁爛。

其實正正係當初有100-200萬人遊行,為班暴徒提供左「民意基礎」、掩護、光環,合理化一切暴力違法行為。當日和平遊行人士根本比佢地擺晒上枱,脅持民意。

引用:
原帖由 littlemermaid 於 2019-7-16 11:16 AM 發表
真心講,我唔care修例通唔通過:通過都唔會影響到我普通市民一個;唔通過亦無所謂,我無咁大仁大義要幫台灣案取回公道。

我有好多朋友最初有去遊行,係200萬人之一(雖然我覺得有少少作大人數),但佢地都唔贊成而家搞到咁爛。

其實正正係當初有100-200萬人遊行,為班暴徒提供左「民意基礎」、掩護、光環,合理化一切暴力違法行為。當日和平遊行人士根本比佢地擺晒上枱 ...
有被出賣感覺!

甚麼和理非是騙人的

引用:
原帖由 預言家_諾查丹 於 2019-7-16 11:55 AM 發表
冇話後悔嘅,參與和平遊行係好平常嘅事,不過被暴徒騎劫左就慘些。
我都覺得遊行表達訴求好正常,係香港既核心價值,但而家遊行好似變左為暴動掩護咁

咬斷警察手指的狂徒

一講200幻即刻唔想睇內文

引用:
原帖由 米當股神係廢人 於 2019-7-16 12:41 PM 發表
一講200幻即刻唔想睇內文
佢哋話二百萬咪二百萬囉,重點唔係幾多人,而係遊行人士既民意比人騎劫左

由最初的反修訂到反送中、反惡法、反警察、反政府、…他們只會説林鄭是始作俑者。

沒有人批評煽風點火、借刀殺人的大漢奸

引用:
原帖由 littlemermaid 於 2019-7-16 12:43 PM 發表

佢哋話二百萬咪二百萬囉,重點唔係幾多人,而係遊行人士既民意比人騎劫左
金蟬脫殼?次次搵人出黎攪事,一失手就割席,唔得L0。今次唔同,難得D廢青肯出黎,點都要佢地受D教訓先收到科

樓主,你班朋友知唔知逃犯條例係乜(我刀唔知)
冇你班朋友G持,班暴徒會咁大膽,你班朋友間接做佐幫兇
總之喱個世界冇後悔藥食

搞笑,遊行一次都冇去都敢出post

真係好不負責任下

引用:
原帖由 小毛蟲 於 2019-7-16 01:08 PM 發表
樓主,你班朋友知唔知逃犯條例係乜(我刀唔知)
冇你班朋友G持,班暴徒會咁大膽,你班朋友間接做佐幫兇
總之喱個世界冇後悔藥食
佢哋以為知,其實唔知。
我而家都覺得佢地做左幫兇。

引用:
原帖由 littlemermaid 於 2019-7-16 11:16 AM 發表

其實正正係當初有100-200萬人遊行,為班暴徒提供左「民意基礎」、掩護、光環,合理化一切暴力違法行為。當日和平遊行人士根本比佢地擺晒上枱 ...
自果次遊行之後都無再同佢地傾計, 是死黨反而唔敢開口, 真是有D 估唔到佢地會毒咁深, UNFOLLOW曬果幾個, 但唔知點解佢地次次去改FB頭象都有通知收.... 亦即是話佢地仍然是堅持, 認為自己踏出來是為下一代好....

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]