• 瀏覽: 120,783
  • 回覆: 7
  • 追帖: 7
+51
樓主,你班朋友知唔知逃犯條例係乜(我刀唔知)
冇你班朋友G持,班暴徒會咁大膽,你班朋友間接做佐幫兇
總之喱個世界冇後悔藥食

引用:
原帖由 擋中央 於 2019-7-16 06:04 PM 發表

講起嗌口號,大陸真系鼻祖,什麼幾年翻幾翻啊,超英趕美啊?開玩笑,我第一次聽口號時,只系想每個月夠錢用到月尾,屋企人冇病,冇天災已經求神拜佛了,超英趕美?厄鬼食豆腐咩?幾十年,里個民不聊生,貪污腐敗的獨裁國家,像變魔術甘,就把口號一個一個實現,但香港呢?口號就系口號,用來叫而已。 ...
師兄,你講錯啦係每日計份糧夠唔夠使到月尾

我到依家都仲未明冇屋住,反對填海,填海根本係德政(又話咩野利益輸送,官商勾結),講埋D廢話,重點是有地、有屋住

引用:
原帖由 晚膳行動10 於 2019-7-16 07:09 PM 發表
諗下發生咗幾次大型暴動,都仲咁多人遊行你就知佢地十分支持!
支勿野持呀,根本有一班人驚下一代同大6人競爭輸佐(明眼人都睇到)佢地發覺"冇可能"獨立到,所以現在諗住比D壓力亞爺,點知玩大佐,現在亞超著褲
亞爺唔會比我地死,但吊鹽水就唔敢包
等睇黃狗同阿姐爭洗碗

引用:
原帖由 rexlam 於 2019-7-16 07:16 PM 發表

會吾會在教育出問題,大多只是接收,吾識思考消化
總之政府推出什麼,就反(喱D叫肓反)
重話為下一代著想
實有問題架,有問題咪大家坐低度掂佢囉
從拎個問題,就知犯民個用心

引用:
原帖由 ac_cml 於 2019-7-17 06:31 PM 發表

係咁又點?共產黨都係暴徒出身。搞亂中國,搞什麼顏色革命。
共產黨依家個拳頭大過砂煲,你吹呀

引用:
原帖由 ac_cml 於 2019-7-17 11:59 PM 發表

是啊。其實藍人好好笑。成日話想出解放軍。你地唔知黃人最想就係出解放軍。
出到解放軍個時,大家都冇計傾,到時亞爺已將香港食佐落肚,邊有咁易囉返出喱

我支持"和平"遊行........唔住
我仲支持第幾段、第幾節

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]