• 瀏覽: 120,804
  • 回覆: 1,094
  • 追帖: 7
+51
有都唔認!唔通話自己係傻仔咩!

前提係- 你真係咁柒信有二百萬?

引用:
原帖由 lpj88 於 2019-7-16 04:18 PM 發表
16年前我有去反23條, 後悔到而家.
今次D人仲未醒.
我也有去反國教遊行, 現在後悔到不得了

引用:
原帖由 Anthonyfan 於 2019-7-18 01:18 AM 發表

支持

引用:
原帖由 ac_cml 於 2019-7-18 08:08 AM 發表

死左四個人啦。當然有啦,身先士卒。你都加入我們。為左下一代有民主自由。不過我地無諗住推翻共產黨,大陸邊個執政關我地乜事。

搵人

引用:
原帖由 littlemermaid 於 2019-7-16 12:32 PM 發表

我都覺得遊行表達訴求好正常,係香港既核心價值,但而家遊行好似變左為暴動掩護咁
無錯,應該唔少人都後悔...

引用:
原帖由 預言家_諾查丹 於 2019-7-16 11:55 AM 發表
冇話後悔嘅,參與和平遊行係好平常嘅事,不過被暴徒騎劫左就慘些。
遊行示威給暴徒壯膽、助威
有血性既都唔會去

真係200萬?照以往慣性作大既行為估,20萬都未必有

就算真係200萬又點?香港有700萬人
再同中國14億比,200萬算係乜?
想獨立?on9

好撚反悔
當初6月12日只係睇唔過眼6月9日警察咁小事用到橡膠子彈射學生出於同情心
先出黎遊行
而家日日俾蓮登暴徒騎劫民意拎200幻人出黎打飛機
後悔自己同情心被利用

bbc話得二十幾萬就作到200萬,你地唔係咁冇義氣嘛

教授講左最多四十幾萬
唔係講多十次我就會信200萬

個心想去但無去既有二百萬都唔出奇

佢地衰不切割.

點會係二百萬? 

點會呀...
話自己係和平示威咋...暴徒嗰啲唔關佢哋事...

引用:
原帖由 littlemermaid 於 2019-7-16 11:16 AM 發表
利申,我咁多次都無上過街。
真心講,我唔care修例通唔通過:通過都唔會影響到我普通市民一個;唔通過亦無所謂,我無咁大仁大義要幫台灣案取回公道。

我有好多朋友最初有去遊行,係200萬人之一(雖然我覺得有少少作大人數),但佢地都唔贊成而家搞到咁爛。

其實正正係當初有100-200萬人遊行,為班暴徒提供左「民意基礎」、掩護、光環,合理化一切暴力違法行為。當日和平遊行人士根本比佢地擺晒上枱 ...
老實講,我覺得二百萬都係有啲 on9,小事化大,政治事件,一開始就知咩事,唔會中計

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]