• 瀏覽: 120,733
  • 回覆: 1,094
  • 追帖: 7
+51
引用:
原帖由 ts847020 於 2019-7-16 01:12 PM 發表
搞笑,遊行一次都冇去都敢出post

真係好不負責任下
我唔支持反修例咪唔去遊行囉
點解唔出得post ? 

自己支持修例但認為要延長資詢(但心知冇意思吾會傾出共識)

有想過遊行表達, 但主題係”反送中”, 出去係被代表被利用, 決定吾去.  果晚心諗, 經過佔中吾得, 淨遊行冇效, 自己打工都會一個方法冇用自然有plan B.  

大陸社評話香港人自己打開左Pandora Box....心諗希望吾好講中.....

7. 1 心諗公眾假期, 外傭放假, 再而衰三而竭, 遊行再冇意思, 小朋友聽話吾好去!  真係泥料

港獨勢力可以同台灣有關係去演講, 點會吾交流技巧丫, 宜家遍地開花啦!!!

講一個運動講戰術睇下運用得幾好!!  但其實玩到咁大有目標嘅咩? 獨立? 解散立法會? 中央授權嘅特首下台? (換一個咩都未做就 689,777下台啦)

其實反對派要做嘅只係搞亂你我住嘅香港之嘛!!!
一條法例咩都未做就令幾人輕生, 行出一步睇呢個運動仲吾走火入魔!?

引用:
原帖由 預言家_諾查丹 於 2019-7-16 11:55 AM 發表
冇話後悔嘅,參與和平遊行係好平常嘅事,不過被暴徒騎劫左就慘些。
助長暴力

引用:
原帖由 littlemermaid 於 2019-7-16 11:16 AM 發表
利申,我咁多次都無上過街。
真心講,我唔care修例通唔通過:通過都唔會影響到我普通市民一個;唔通過亦無所謂,我無咁大仁大義要幫台灣案取回公道。

我有好多朋友最初有去遊行,係200萬人之一(雖然我覺得有少少作大人數),但佢地都唔贊成而家搞到咁爛。

其實正正係當初有100-200萬人遊行,為班暴徒提供左「民意基礎」、掩護、光環,合理化一切暴力違法行為。當日和平遊行人士根本比佢地擺晒上枱 ...
南宋朝蒙古攻金國,便有太學生集結上書朝廷,要求趁金國轉弱便應停止自靖康之恥以來對金國的朝貢以振國威。
聽起來理直氣壯,但已有人警告在蒙古南侵之際,宋金實在唇寒齒亡,南宋應該支持金國合力抗蒙古。可惜朝廷頂不住民情也不願孭上賣國惡名,便停了朝貢。
接下來的結局便是蒙古先滅金后滅宋,大家都成亡國奴。

太學生是否實現了心中的正義呢?是的。
太學生是否最后讓大家攬炒呢?
是的。

又講200幻,人地低能你又跟住低能
科學數據唔信,信班人9UP
用一個大話為大前題,仲有咩好討論

引用:
原帖由 yellowfire 於 2019-7-16 02:40 PM 發表
又講200幻,人地低能你又跟住低能
科學數據唔信,信班人9UP
用一個大話為大前題,仲有咩好討論
無睇內文
重點唔係二百萬定二萬,而係暴徒用左當日純情地遊行的市民做擋箭牌

引用:
原帖由 littlemermaid 於 2019-7-16 02:52 PM 發表

無睇內文
重點唔係二百萬定二萬,而係暴徒用左當日純情地遊行的市民做擋箭牌
重點係講200幻,用呢D大話仲有咩討論價值
不如討論下耶穌幾打9係救我地啦

引用:
原帖由 直線國國王 於 2019-7-16 02:37 PM 發表

南宋朝蒙古攻金國,便有太學生集結上書朝廷,要求趁金國轉弱便應停止自靖康之恥以來對金國的朝貢以振國威。
聽起來理直氣壯,但已有人警告在蒙古南侵之際,宋金實在唇寒齒亡,南宋應該支持金國合力抗蒙古。可惜朝廷頂不住民情也不願孭上賣國惡名,便停了朝貢。
接下來的結局便是蒙古先滅金后滅宋,大家都成亡國奴。

太學生是否實現了心中的正義呢?是的。
太學生是否最后讓大家攬炒呢?
是的。 ...
所以記住靖康之恥嘅郭靖就算守襄陽都冇用, 武穆遺書要留比明朱元樟抗元.....

引用:
原帖由 littlemermaid 於 2019-7-16 11:16 AM 發表
真心講,我唔care修例通唔通過:通過都唔會影響到我普通市民一個;唔通過亦無所謂,我無咁大仁大義要幫台灣案取回公道。

我有好多朋友最初有去遊行,係200萬人之一(雖然我覺得有少少作大人數),但佢地都唔贊成而家搞到咁爛。

其實正正係當初有100-200萬人遊行,為班暴徒提供左「民意基礎」、掩護、光環,合理化一切暴力違法行為。當日和平遊行人士根本比佢地擺晒上枱 ...
班黃屍的的確確騎劫了200 幻人的民意

上街果33萬人可能有不滿

對200萬人來說, 暫援已經收貨的人, 已佔一定比例

一班白痴支持歪理

引用:

後悔什麼? 暴動的人一早已經俾佢地劃清界線

不過...

黃耀明話譚校長: 你企得上台就係代表你支持, 唔好同我講你唔講政治

我覺得佢講得, 太有道理了

你行得出來就代表你支持暴動, 唔好同我講你唔同佢一黨

在此無謂討論對與錯,正如我睇晒研究過修例,對比其他國家做番相同既野,我支持修例,即係代表好多野係支持反對都有好多人,咁代表件事根本唔係1+1=2呢個絕對答案係未?咁係未煽動到人走出黎遊行,道理就要去左呢班人果度?大家問心,97 後,當年走既又回流,一次又一次既遊行,實際上香港爭取到乜野?香港又因此失去左幾多?咁多年既口號,有幾多對現?

英籍一家林鄭有沒後悔出賣5百萬愛國港人

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]