• 瀏覽: 120,805
  • 回覆: 1,094
  • 追帖: 7
+51
梗唔會話後悔啦,
畀人笑自己岸九麼。

佢哋上街其中一個原因係驚樓價跌,而家希望出解放軍令樓價真係跌

點會後悔呀
到時又咩咩柒最後投泛民

引用:
原帖由 littlemermaid 於 2019-7-16 11:16 AM 發表
利申,我咁多次都無上過街。
真心講,我唔care修例通唔通過:通過都唔會影響到我普通市民一個;唔通過亦無所謂,我無咁大仁大義要幫台灣案取回公道。

我有好多朋友最初有去遊行,係200萬人之一(雖然我覺得有少少作大人數),但佢地都唔贊成而家搞到咁爛。

其實正正係當初有100-200萬人遊行,為班暴徒提供左「民意基礎」、掩護、光環,合理化一切暴力違法行為。當日和平遊行人士根本比佢地擺晒上枱 ...
我都有朋友參加7.1遊行,曾經請教他們修例問題出在那裡,多數口啞, 再問有無見到示威者掟磚,掟鐵枝, 即轉話題罵政府, 可見大部份示威人士都是盲從, 跟人去湊熱鬧, 並無獨主思考能力.

引用:
原帖由 世界仔2.0 於 2019-7-16 04:45 PM 發表

後生仔近30年來沒有上道德課道德太低
最搞笑係,可能一面閙廢老,一面伸大手板問屋企個廢老拎錢囉😑

引用:
原帖由 littlemermaid 於 2019-7-16 11:16 AM 發表
真心講,我唔care修例通唔通過:通過都唔會影響到我普通市民一個;唔通過亦無所謂,我無咁大仁大義要幫台灣案取回公道。

我有好多朋友最初有去遊行,係200萬人之一(雖然我覺得有少少作大人數),但佢地都唔贊成而家搞到咁爛。

其實正正係當初有100-200萬人遊行,為班暴徒提供左「民意基礎」、掩護、光環,合理化一切暴力違法行為。當日和平遊行人士根本比佢地擺晒上枱 ...
當然唔會,遊行班黃絲L最無恥

引用:

緊係沒有, 我地支持學生年輕人所有行動, 包括暴力抗爭。

點解警察同共產黨可以用暴力, 我地唔可以。

點解六七暴動殺完人的工聯會仲可以拿到特區最高榮譽的大紫荊勳章, 而學生暴力抗爭就唔可以?

引用:

應該有部分嘅耶L..............

引用:
原帖由 赤共 於 2019-7-16 04:19 PM 發表
當一個暴政對住咁多市民上街都置之不顧,要靠班學生升級行動先肯退讓一步,而家班學生死都唔怕,都要對抗暴政,守護香港,我真係好感激班學生
學生繼續企出嚟對抗政權,全香港有良知嘅人都會支持你你 ...
夠啦,學生接受的訊息係錯的,恭喜你地洗腦成功,但,唔係所有香港人係白痴!

引用:
原帖由 bean1213 於 2019-7-16 04:34 PM 發表
一點也沒有後悔
宜家年青人做緊嘅事的目的同我上街的目的係一致,只是方法唔同
目的就是返中亂港,違法暴亂!
不過不同的是精人出口笨人出手。

引用:
原帖由 atkatk002 於 2019-7-16 03:46 PM 發表
上街果33萬人可能有不滿
33萬人?樓主講緊200萬人喎?

引用:
原帖由 ac_cml 於 2019-7-16 04:48 PM 發表

緊係沒有, 我地支持學生年輕人所有行動, 包括暴力抗爭。

點解警察同共產黨可以用暴力, 我地唔可以。

點解六七暴動殺完人的工聯會仲可以拿到特區最高榮譽的大紫荊勳章, 而學生暴力抗爭就唔可以? ...
好心啦, 乜野年代呀? 咸豐年都攞黎講.

你都傻嘅,200萬人拉晒佢咩

騎L劫左

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]