• 瀏覽: 93,120
  • 回覆: 5
  • 追帖: 10
+35
推X10000000000...點樣可以讓更多市民看到真相
好痛心,為何仍然是非不分,幸好我身邊有些本來黃的,也慢慢睇到事實真相.
覺得太過份了

引用:
原帖由 自由之翼2019 於 2019-7-16 03:17 PM 發表

其實我而家既工作,每個星期都會返大陸,廣州嗰邊,其實進步真係好多❨我屋企人都有人響中國有生意,成日去北京❩,佢同我講,北京進步得仲快。

講真,d人點解仲要話大陸落後呢?人地中國面積成9百幾萬,香港先得千1,佢地咁大,都不斷好好打理,好好進步,反而香港咁細就不斷退步 ...
因為佢地仲以為自己好叻,話吾去中國呀,未井底之蛙囉!人家D年青人有目標有理想,去外國大公司工作,你地呢...
日後中國吾理香港,你班pk開心la..到時就後悔.

引用:
原帖由 自由之翼2019 於 2019-7-16 03:18 PM 發表

話說我屋企人有好幾個淺黃,而家有一個都反黃了❨不過未到藍既地步,可以叫做中立❩,但我都好安慰
很好.加油
班pk異員.暴徒,記者害香港既惡行一定會浮現出來..時間可証明一切

引用:
原帖由 自由之翼2019 於 2019-7-16 03:47 PM 發表

其實要多得佢地,佢地如果唔係搞到咁,之前我屋企人都會覺得,無辦法既情況,遊行示威係必需,而家佢地睇清楚,遊行,只係班暴徒使用武力既路徑,所以say no ...
都吾遲,起麻知道左本來用心去支持時,只糸換來一個200+1 尼個數字去騎劫

引用:
原帖由 自由之翼2019 於 2019-7-16 03:55 PM 發表

嗯,所以我真係覺得好安慰
我深信吾一定blue c 總之有良知真正愛HK既市民,一定推到班暴徒
有時家人或朋友意見有分歧時都會影響感情,所以在群組我都不談
希望政府可以強硬一D
再向警務人員說聲..辛苦了謝謝您們^.^

引用:
原帖由 白菜豬_是也 於 2019-7-16 04:14 PM 發表
唔使片,人地個父親已係fb發言感謝警方保護佢地
要不停轉發,要還警務人員一個公道
班pk 傳媒一支筆可隊死你架

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]