• 瀏覽: 93,142
  • 回覆: 568
  • 追帖: 10
+35
引用:
原帖由 曹木各 於 2019-7-16 11:02 AM 發表
https://www.facebook.com/DotDotNews/videos/1495935920548210/

昨日多個fb專頁,包括「港獨」組織「光復最前線」、「本土民主前線」、「沙田重點項目計劃關注組」、「Diutv」等發佈貼文,附上一個父親以身體護着女兒,推着女兒前行,身後有個警察追着的相片,然後看圖作文稱︰「警察自稱保護市民,現實是,警察瘋追打市民,不分老嫰,結果是由示威者 ...
fb專頁「今日正言」就發出德國媒體《RUPTLY》在同一場合拍下的短片
暴徒會唔會突然仇德國

引用:
原帖由 kitkityuan 於 2019-7-16 03:14 PM 發表

龍虎門 fans?   

香港好多傻瓜

推X10000000000...點樣可以讓更多市民看到真相
好痛心,為何仍然是非不分,幸好我身邊有些本來黃的,也慢慢睇到事實真相.
覺得太過份了

引用:
原帖由 pippen3333 於 2019-7-16 03:13 PM 發表
黃媒一直罔顧事實,抹黑港府及警方,漂白暴徒暴動違法行爲!
而家仲屈緊俾人咬斷手指嘅警察挖眼,就算無片段都分析到係無可能啦。
其實班毒媒無放片段出黎就知假啦,呢個年代點會無片,因為唔放片先可以看圖作文

引用:
原帖由 discuss.woddboy 於 2019-7-16 11:04 AM 發表
香港好多人是非不分
人既劣根性就係喜歡睇到自已想睇到既畫面,唔喜歡睇到既就當係假甚至當睇唔到,TVB播既就被一衆黃人視為假新聞

做口罩L不得好死

狗只看毒果,遲早毒死!!

啲pk咪一句誤會咪當無事咯

抹黑死xx

引用:
原帖由 Gingerlemoncola 於 2019-7-16 03:14 PM 發表

現實世界資本主義社會,緊係愚蠢既人多過聰明既人好多啦,唔係點會咁多窮人呢?個個變晒李超人啦!柒總統就唔會上任啦!這就係現實啦!
所以話一黨精英專政,總好過比班傻仔一人一票,點解中國內地起得咁快就係咁解 ...
其實我而家既工作,每個星期都會返大陸,廣州嗰邊,其實進步真係好多❨我屋企人都有人響中國有生意,成日去北京❩,佢同我講,北京進步得仲快。

講真,d人點解仲要話大陸落後呢?人地中國面積成9百幾萬,香港先得千1,佢地咁大,都不斷好好打理,好好進步,反而香港咁細就不斷退步

引用:
原帖由 曹木各 於 2019-7-16 11:02 AM 發表
https://www.facebook.com/DotDotNews/videos/1495935920548210/

昨日多個fb專頁,包括「港獨」組織「光復最前線」、「本土民主前線」、「沙田重點項目計劃關注組」、「Diutv」等發佈貼文,附上一個父親以身體護着女兒,推着女兒前行,身後有個警察追着的相片,然後看圖作文稱︰「警察自稱保護市民,現實是,警察瘋追打市民,不分老嫰,結果是由示威者 ...
無用,真相從來唔重要,良心?良知?如果存在會搞到香港今時今日咁咩?

引用:
原帖由 求知客 於 2019-7-16 03:04 PM 發表
近期逢有警察與暴徒有衝突時,總有幾個反對派議員在場,他們任務就是以尊貴議員身份製造言論去抹黑執法人員,例如尹兆堅直言是警察追趕迫青年跳橋,有些未能親歷其境的,就會相信他們片面之言. ...
d sub9議員想挑起警察情緒, 再大做新聞, 引起社會公憤, 再攞選票

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]