• 瀏覽: 93,138
  • 回覆: 568
  • 追帖: 10
+35
毒傳媒想做死警方

引用:
原帖由 自由之翼2019 於 2019-7-16 03:47 PM 發表

其實要多得佢地,佢地如果唔係搞到咁,之前我屋企人都會覺得,無辦法既情況,遊行示威係必需,而家佢地睇清楚,遊行,只係班暴徒使用武力既路徑,所以say no ...
都吾遲,起麻知道左本來用心去支持時,只糸換來一個200+1 尼個數字去騎劫

引用:
原帖由 judylam651 於 2019-7-16 02:00 PM 發表
全港正常的市民
全力支持警察執法 !

祝願所有抗暴受傷的英勇警員
早日康復 !
辛苦哂,各位阿Sir,各位Madam
你們忍辱負重 盡忠職守
除暴安良 維護社會秩序
本人和家人向你們
和你們的家屬 致上高度敬意 !
...
政府及警務處請向各位抗暴受傷警員頒發大紫星荊勳章。

新聞核心價值就係不扭曲、公正去報導事件、但香港黃媒看圖作新聞已經登峰造極、差佬呢家係被衝擊目標、點解要扭曲成打市民?都唔駛佢地解釋都知係製做話題去發酵、你班人再繼續玩到過哂火、到時唔到你地就咁走左去就了事、

「今次唔係TVB」

支持報道真相, 做假老屈 死全家

見到標題都估到係文匯大公.
全港收費報紙公信力最低, 有咩人會睇?

https://www.hk01.com/社會新聞/41937/傳媒公信力新低-中大民調-tvb排名-包尾-網媒低分

收費報紙2009(N=1,034)2010(N=1,206)2013(N=971)2016(N=907
南華早報7.576.856.986.54
經濟日報7.126.716.786.47
明報7.356.776.746.38
信報7.046.576.466.06
星島日報7.076.536.425.99
東方日報6.245.755.855.59
成報6.345.885.755.45
蘋果日報5.805.274.985.18
香港商報5.905.565.215.03
文匯報5.715.374.894.45
大公報5.585.144.684.21

成班屈字派

引用:
原帖由 傷心1999心痛 於 2019-7-16 01:48 PM 發表

我公司好多黃屎信了,有部份係連相都未睇就信左D毒媒教徒講!
我比你慘
我公司全部人都企嗰邊
仲日日係度討論
我都唔好意思搵片去將他們幻想幻滅
因為只會嘈交
真橇已經唔重要
佢地已經到咗
只要反政府都支持

冇帶口罩!一定係市民!

引用:
原帖由 Q10mist 於 2019-7-16 03:54 PM 發表

都吾遲,起麻知道左本來用心去支持時,只糸換來一個200+1 尼個數字去騎劫
嗯,所以我真係覺得好安慰

引用:
原帖由 andonlyu 於 2019-7-16 02:19 PM 發表

而家唔係有無片段既問題,而家係個腦塞左未既問題。
+1
唔係塞咗,係壞咗。

引用:
原帖由 petsbb 於 2019-7-16 03:49 PM 發表

毒媒正畜牲 屈警察
正常有思考能力有思維都知道
警察吾會追打市民
只會拉暴徒 維持治安
支持香港警察及致敬
希望受傷警員早日康復!
毒媒間黑白
泛民令親疏

引用:
原帖由 職場奇人 於 2019-7-16 03:42 PM 發表

同意。大陸不斷進步,過去還依賴香港人接外國單,現在都自己出外參展接單,較大型公司,長期有上百員工長期飛往不同國家了解市埸和客戶談開發,他們都明白現在的領導都不想亂,國家窮得太耐,給外國壓搾太耐,所以只要不反政府,他們都支持。例如,政府鼓勵工廠參展,有很多補貼。我們仍在香港打打殺殺,自我感覺良好。有人可能會說我親中,但我只是分享一下,自己打聽一下。 ...
而家喺中國拉低香港,比上海,深圳上,如果香港有民主,肯定是全國最自由,發展最快最好的城市,有人唔抵得,喺咁打壓我地,你仲傻下傻下。

班幪面山賊畀人篤爆咗之後就唔會再提㗎喇。。。
大家睇下佢哋仲有冇人提林子健。。。🤗

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]