• 瀏覽: 6,340
  • 回覆: 49
+3
所以好多國家都立緊反假新聞法.....

哦? 乜有外國記者響現場咩?
尊貴既保皇黨蔣麗芸議員, 話呢D「外國人士」係響現場俾手勢指揮暴動架喎

中外傳媒都有好人的,香港幸好有TVB,有大公文匯。

引用:
原帖由 範仔 於 2019-7-16 10:58 AM 發表

反對派「文宣組」又再發動其仇警造謠機器。前日警方在沙田暴力示威中清場,其間於商場引導協助其他市民離開,竟被個別人看圖作文,講成是警察「追打」市民,「細路都唔放過」云云。有facebook專頁則引用外媒片段,顯示出整個過程是警察在市民身旁保護一家大小離開,有網民大嘆「好在有片」,批評有人特意造謠仇警,居心叵測。
昨日多個fb專頁,包括「港獨」組織「光復最前線」、「本土民主前線」、「沙田重點項目 ...
邪不能勝正,事實勝於雄辯。

推 

引用:
原帖由 男E 於 2019-7-16 11:01 AM 發表
差人保護市民離開
https://www.facebook.com/chan.t.leung.5/videos/10157415092349510/?t=1
好彩有片,否則個差人又水洗都唔清了

連登哥邊好似唔同左,被人大舉入侵咁,睇黎香討還安全

引用:
原帖由 WOLVESNOTFAR 於 2019-7-16 01:24 PM 發表

好彩有片,否則個差人又水洗都唔清了
冇水洗都唔清架,你都冇影到佢揮棍打人,影到舉左支棍又證明唔到乜

暴徒連小女孩都唔放過。 早D仆街去死,唔送

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2019-7-16 01:15 PM 發表

如果係追打,個老豆唔會保護兩個細咩,d垃圾蘋果最鐘意加兩句就看圖作文

不過現今形勢黃媒以鋪天蓋地形式扭曲事實,以抹黑警方同政府!
各社交媒體佔大部分都只是轉載毒果同立場新聞的報導,頭先午飯䣓離桌幾個叔父都在狂閙香港警察無人性,癲左咁連小朋友都打.......

引用:
原帖由 最愛沈太c04 於 2019-7-16 11:05 AM 發表
哦? 乜有外國記者響現場咩?
尊貴既保皇黨蔣麗芸議員, 話呢D「外國人士」係響現場俾手勢指揮暴動架喎

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2019-7-16 01:15 PM 發表

希望呢一個家庭唔好俾黃絲連登仔欺凌...

亦希望佢地在外地為香港警察澄清...

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]