• 瀏覽: 58,244
  • 回覆: 704
  • 追帖: 1
+36
一路都以為香港年輕人都係好食懶飛,嬌生慣養,個個都係靠爸族,18歲人連鞋帶都唔識綁個隻,原來而家年輕人咁勇敢,為咗公義可以犧牲自己,睇完新聞好感動,希望香港新一代年輕人可以最終夢想成真,香港有你哋就有希望

我 promise 你地以後唔再搞事,大家做返好朋友,OK?
示威者一行出馬路已經涉嫌違法,
不聽從警察指示已經涉嫌違法,
反抗警方拘捕已經涉嫌違法,

示威者,記者,立法會議員涉嫌干犯法律,警方對付暴徒開槍都不為過,任何宣揚警方暴力的傳媒,議員都係暴徒的幫兇

年輕人冇學識冇閱歷,會做很多一世後悔的事情,香港社會任由佢地做實驗??

引用:
原帖由 西門町 於 2019-7-16 08:19 AM 發表
一路都以為香港年輕人都係好食懶飛,嬌生慣養,個個都係靠爸族,18歲人連鞋帶都唔識綁個隻,原來而家年輕人咁勇敢,為咗公義可以犧牲自己,睇完新聞好感動,希望香港新一代年輕人可以最終夢想成真,香港有你哋就有希望 ...
返去讀多兩年書先啦,字都唔識多個學人搞政治,至乜撚嘢敬呀

一睇出帖時間就知X登文宣部,呢d招式太...........重作la

引用:
原帖由 smart889 於 2019-7-16 08:24 AM 發表
示威者一行出馬路已經涉嫌違法,
不聽從警察指示已經涉嫌違法,
反抗警方拘捕已經涉嫌違法,

示威者,記者,立法會議員涉嫌干犯法律,警方對付暴徒開槍都不為過,任何宣揚警方暴力的傳媒,議員都係暴徒的幫兇 ...
咁上月有兩百萬香港人上街遊行,個個都犯法,不如拉晒二百萬人去坐監,香港有咁多監獄咩

係呀 佢搵到真正既出路

https://youtu.be/XR7Q1vWxI28

引用:
原帖由 ~狐獅虎~ 於 2019-7-16 08:31 AM 發表
一睇出帖時間就知X登文宣部,呢d招式太...........重作la
咁你又係邊個愛國部門嘅聯絡人呢??

引用:
原帖由 西門町 於 2019-7-16 08:36 發表

咁上月有兩百萬香港人上街遊行,個個都犯法,不如拉晒二百萬人去坐監,香港有咁多監獄咩
在警方同意容許下示威係合法,警方仲可以為示威人士開路,維持秩序

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 西門町 於 2019-7-16 08:19 AM 發表
一路都以為香港年輕人都係好食懶飛,嬌生慣養,個個都係靠爸族,18歲人連鞋帶都唔識綁個隻,原來而家年輕人咁勇敢,為咗公義可以犧牲自己,睇完新聞好感動,希望香港新一代年輕人可以最終夢想成真,香港有你哋就有希望 ...
同意樓主!

引用:
衝完作奸犯科咪一樣可以返屋企嬌生慣養!!
我又信全部出泥衝嘅全部吾靠爸....

有承擔嘅好似物資咁樣籌旗整返好立法會佢, 有人地WTO韓農示威嘅質素, 我向佢地致敬.

其實只要林師奶肯講~撤回~兩個字,唔再追究暴徒,事件已經可以得到圓滿解決,示威遊行亦會相對減少及和平,但係有人因為硬頸同要面子,搞到社會大亂,唔知邊個應該負責呢

你無能野嘛,你仲能信佢地出來暴動系因為"反送中" ? 由到到尾都係美國控制同煽動下既反中暴動
引用:
原帖由 西門町 於 2019-7-16 11:38 AM 發表
其實只要林師奶肯講~撤回~兩個字,唔再追究暴徒,事件已經可以得到圓滿解決,示威遊行亦會相對減少及和平,但係有人因為硬頸同要面子,搞到社會大亂,唔知邊個應該負責呢 ...

學好要一世、學壞要幾秒。
而家係毒販引誘年輕人吸毒,成為道友後,毒販讚佢叻仔

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]